El Consell Comarcal de l'Urgell rebutja la moció per treure-li al PSC la presidència del Consorci Lingüístic

Els deu regidors de CiU voten en contra de la moció presentada per la CUP

20 d'octubre del 2016
Actualitzat el 21 d'octubre a les 0:16h
El Consell Comarcal de l'Urgell ha votat aquest dijous en contra de la moció presentada per la CUP que feia referència al canvi de presidència del Consorci de Normalització Lingüística de Lleida, que actualment presideix el PSC de la ciutat de Lleida.

Els cupaires argumenten que la formació d'Àngel Ros no pot seguir al capdavant d'aquest organisme després de pactar amb C's una reforma del Reglament d'Usos Lingüístics de la Paeria, una opinió que no és compartida per CiU, el grup que té majoria al consell.

Els deu consellers convergents han votat en contra del text presentat, i han justificat aquesta opció assegurant que el Consell Comarcal de l'Urgell no ha de dir a l'Ajuntament de Lleida què ha de fer sobre la qüestió del català. Aquest argumentari va en línia al que van fer els convergents durant el ple de la Diputació de Lleida del setembre. En aquell cas, la vicepresidenta Rosa Pujol va indicar que la discussió sobre aquesta qüestió és una "intromissió" ja que aquest és un tema més propi de la Paeria​.

Per la seva banda, ERC i la CUP han votat a favor de l'articulat.