Un conductor amb el carnet retirat fuig dels Mossos amb un cotxe robat i els amenaça amb una navalla

Ha reconegut els fets al judici i ha acceptat una pena d'un any i tres mesos de presó i una multa de 2.000 euros

ACN
20 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:44h
Un home ha reconegut aquest dijous al penal 1 de Lleida que el 19 d'abril de 2016, cap a dos quarts de tres de la matinada, va robar un cotxe, el va conduir pels carrers de Lleida fent derrapades i quan els Mossos d'Esquadra li van ordenar que s'aturés, va fugir saltant-se un semàfor en vermell i xocant amb un vehicle.

L'home, que tenia el carnet de conduir retirat, es va trobar amb un camió de la brossa que li impedia el pas al carrer Hostal de la Bordeta, així que va fer marxa enrere i va xocar amb un altre cotxe i amb el vehicle policial. Atrapat, va baixar del cotxe amb una navalla i va amenaçar una agent, que va evitar l'atac fent ús de la seva defensa. L'acusat, Francisco J. J., de 39 anys i nacionalitat espanyola, es troba a la presó complint condemna per un altre robatori de vehicle.

L'home, que compta amb una vintena d'antecedents per robatori, ha acceptat per aquests fets un any i tres mesos de presó per conducció temerària (sis mesos) i amenaces (nou mesos) i una multa de 480 euros per robatori de vehicle més 1.440 euros per conduir sense permís.
 
Amb el reconeixement dels fets per part de l'acusat les parts han arribat a aquest acord, que ha tingut en compte l'agreujant de reincidència i l'atenuant de drogoaddicció ja que entenen que en el moment dels fets l'acusat es trobava sota els efectes de les drogues. L'home, a més, haurà d'indemnitzar amb 387 euros el propietari del cotxe que va robar pels danys causats al vehicle.

El consorci d'asseguradores assumirà les indemnitzacions de 366,63 i 344,85 euros respectivament als propietaris dels dos vehicles amb què va xocar durant la seva fugida així com els 1.855,88 euros en concepte de danys al vehicle policial.