Aragó diu que la «manca de voluntat» de Catalunya en el cas de Sixena obliga a recórrer a la policia

La consellera de Cultura, Mayte Pérez, explica que el litigi s'haurà d'acabar per la via de la imposició a través de la jutgessa

Europa Press
20 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:16h
L'alcalde de Vilanova de Sixena amb la consellera de Cultura
L'alcalde de Vilanova de Sixena amb la consellera de Cultura | ACN
El Govern d'Aragó ha reiterat la petició a la titular del Jutjat de Primària Instància i Instrucció número 1 d'Osca que "actuï, fixi una data i prengui les mesures coercitives, les multes o fins i tot que recorri a la Brigada de Patrimoni històric de la Policia Judicial" per fer possible el retorn a la Comunitat dels 44 béns de Sixena que estan a Catalunya. 

L'executiu de Javier Lombán assegura que els hi hauria agradat que les coses haguessin anat diferent, però vista la poca voluntat del Govern de Catalunya, no han tingut més opció que el de recórrer als tribunals i, arribats el cas, a la policia. 

La consellera de Cultura aragonesa, Mayte Pérez, ha subratllat que "ens hagués agradat resoldre aquest conflicte per la via pacífica, del diàleg, de la política", però "no va ser possible" i "hem hagut de recórrer als tribunals".

Ha afegit que "com veiem que no hi ha solució per la via pacífica haurà de ser per la via de la imposició a través de l'acte de la jutgessa".