El jurat popular declara culpable l'acusat del crim de la Mariola

L'home ha estat condemnat per unanimiat

Redacció
19 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:07h
L'acusat durant la reconstrucció dels fets
L'acusat durant la reconstrucció dels fets | ACN
El jurat popular format per cinc homes i quatre dones ha declarat aquest dimecres culpable l'autor de la mort de Mónica Pérez el 30 de març del 2015 al barri de la Mariola de Lleida. La decisió s'ha pres per unanimitat després que l'home declarés que la seva intenció va ser matar la seva parella "per acabar amb tot".

Tanmateix, l'acusat va demanar perdó de genolls en la seva darrera intervenció abans que el jurat deliberés. La pena que li ha caigut a Pastor J.R ha estat de 17 anys de presó després de la rebaixa que van pactar fiscalia i defensa per assassinat i tinença il·lícita d'armes, tenint en compte l'atenuant de drogoaddicció i a indemnitzar la família de la víctima amb 220.000 euros.

L'advocat de l'acusació particular, Xavier Prats, s'ha mostrat satisfet per la decisió de jurat i ha explicat que l'acord els permet assegurar-se que l'acusat complirà la totalitat de la pena en un centre penitenciari. Ara, però, la jutgessa ha de decidir la pena que finalment l'imposa.

Trets de revòlver després d'una discussió

El jurat popular ha considerat demostrat que entre les tres i dos quarts de quatre de la tarda del dia dels fets va començar la discussió a la porta del domicili familiar de l'acusat; una discussió que es va acabar quan l'home va entrar a la casa, va agafar un revòlver que guardava a l'habitació, va sortir al carrer i per sorpresa va disparar a la noia dues vegades per l'esquena deixant-la greument ferida.

Una de les bales va entrar per la part superior dreta de l'esquena i va sortir pel coll i l'altra va entrar per la part esquerra de l'esquena i li va causar danys als pulmons i al cor. La causa de la mort de la jove va ser un xoc hemorràgic causat per les ferides d'una arma de foc. La jove, que aleshores tenia 24 anys, va morir quan passaven cinc minuts de dos quarts de cinc de la tarda a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Durant els tres dies de judici, els Mossos d'Esquadra s'han desplegat per precaució davant els jutjats. Només dilluns, però, van haver d'intervenir quan els amics i familiars de la víctima van perseguir el vehicle policial on presumptament viatjava l'acusat per increpar-lo i colpejar-lo. A banda d'aquest incident, les jornades s'han desenvolupat amb normalitat. La família de l'acusat no s'ha acostat als jutjats per evitar enfrontaments amb l'altra part. El judici ha quedat aquest dimecres a la tarda vist per sentència.