Una vintenta d'ajuntaments de Lleida obren durant el Dia de la Hispanitat

Alcaldes de diverses capitals de comarca asseguren que treballaran igual encara que els consistoris estiguin tancats

Imatge de la Paeria de Cervera
Imatge de la Paeria de Cervera | Ramon Royes
12 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:43h
Una vintena d'ajuntaments de les comarques de Lleida no faran festa aquest dimecres, Dia de la Hispanitat i festiu a Espanya. Els consistoris estan governats per ERC i la CUP, i obriran les seves portes per atendre els ciutadans, si bé en la majoria d'ells no hi haurà activitat administrativa. La voluntat política dels alcaldes contrasta amb les poques ganes d'anar a la feina en dia festiu que han mostrat els treballadors dels ajuntaments. "Ningú ens ha demanat venir a treballar", han assegurat alguns dels batlles consultats per aquest diari.

​Els consistoris d'Almenar, Llardecans i Torrebessesa al Segrià, la Sentiu de Sió, Montgai, Torrelameu i Bellcaire d'Urgell a la Noguera, el Soleràs i la Granadella a les Garrigues, Sant Guim de la Plana, Sant Guim de Freixenet i Montoliu de Segarra a la Segarra, Torregrossa, Linyola, Bellvís i Bell-lloc d'Urgell al Pla d'Urgell, Agramunt a l'Urgell, Coll de Nargó a l'Alt Urgell i Soriguera i Sort al Pallars Sobirà són els municipis que tindran el consistoris oberts.

​D'altra banda, a la ciutat de Lleida, els grups municipals de la Paeria, CiU, ERC i la Crida per Lleida-CUP, han anunciat que no pensen aturar la seva tasca al consistori pel 12-O, una opció que també secunden alcaldes de capitals de comarca com els de Cervera, Ramon Royes, el de les Borges Blanques, Enric Mir, el de Mollerussa, Marc Solsona, la de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, i el de la Seu d'Urgell, Albert Batalla.

Tots ells coincideixen en destacar que la seva tasca no s'aturarà si bé els consistoris tindran les portes tancades. En aquesta mateixa línia actuarà l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol.