La Crida insisteix en la retirada dels noms franquistes dels carrers i presenta un informe

La formació ha fet públic un document que amplia el que va fer la comissió d'experts

Redacció
03 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:26h
La Crida per Lleida – CUP manté que cal revisar el nomenclàtor de la ciutat, després que el grup d’experts nomenada per la Paeria hagi determinat que el govern municipal ha d’establir un "criteri polític" per fer-ho. La formació ha presentat un informe complementari a l’oficial "per tal d’entendre millor la relació d’aquestes persones amb el cop d’estat de juliol del 1936 i la dictadura franquista". 

L’historiador i membre de la Comissió Especial de Carrers a la Paeria per la Crida, David Sancho, ha elaborat una extensa i documentada aportació de les trajectòries de l’Alcalde i germans Recasens, Lluís Besa, els Alcaldes Areny i Montaña, Casimiro Sangenís i Carmelo Fenech – tots amb carrers dedicats a la ciutat de Lleida –, en la que demostra els seus lligams amb l’alt poder franquista.

Així, Sancho ha criticat la voluntat de l’Ajuntament de «despolititzar la significació d’aquestes persones amb la dictadura». La Crida exhibeix la Llei 52/2007 de Memòria Històrica per donar suport a la retirada dels noms dels carrers: "no és una comissió de professors universitaris qui ha de decidir sobre aquests noms, sinó el govern municipal. Cal recordar que des del 2007 diversos ajuntaments de Catalunya i altres llocs de l’estat han procedit a retirar noms i simbologia franquista a l’empara d’aquesta llei".

Informe de la Crida sobre el nomenclàtor / Crida per Lleida