Lleida perd a l'agost el 12% de turisme estranger

Les pernoctacions de catalans i espanyols augmenten però més d'un 10% i això implica un increment dels ingressos hotelers

Una parella de turistes consulta un mapa
Una parella de turistes consulta un mapa | Adrià Costa
ACN
23 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:27h
El nombre de turistes estrangers a la demarcació de Lleida durant el mes d'agost ha descendit en un 12,2% en relació al mateix mes de l'any passat. Així ho indica un informe de la Càtedra de Turisme de la Universitat de Lleida (UdL) que per contra destaca que les pernoctacions de turistes catalans i espanyols han augmentat un 10,6% i les dels estrangers un 0,9% amb el que implica el conseqüent increment dels ingressos hotelers que cal valorar positivament.

En comparació a Catalunya i Espanya, els hotels lleidatans han crescut percentualment una mica menys, però han tingut un més gran creixement de pernoctacions i a més a més, l'informe remarca que el nombre de viatgers registrat a l'agost als hotels lleidatans és el més elevat dels darrers 15 anys.

El creixement d'aquests viatgers ha estat producte del fort augment de turistes procedents de la resta de Catalunya i d'Espanya, que han crescut en un 5,6% mentre que els turistes estrangers haurien descendit respecte a l'agost el 12,2% mencionat anteriorment.

L'anàlisi de l'ocupació hotelera a la demarcació de Lleida del mes d'agost de 2016 constata que ha continuat el dinamisme turístic, ja detectat durant tot l'any i reforçat durant l'estiu. El nombre de viatgers allotjats als hotels lleidatans ha crescut durant l'agost de 2016 respecte al de 2015 en un 2,9% i el nombre de pernoctacions en un significatiu 9,5%.

A nivell territorial, les dades mostren que el pla de Lleida ha comptat amb un creixement del 5% del nombre de viatgers, que els Pirineus lleidatans l'haurien tingut del 4,·% però que la Val d'Aran ha registrat un lleuger descens del -0,8% compensat per un notable increment de les pernoctacions.

Lleida ha tingut el millor mes d'agost dels darrer anys registrant-se un notable dinamisme dels viatgers residents a la mateixa demarcació i a la resta de Catalunya i Espanya. En canvi, el turisme estranger hauria retrocedit aquest agost. Des de la Càtedra es destaca el dinamisme de les pernoctacions als hotels lleidatans i asseguren que s'està produint una recuperació de l'estada mitjana per turista als hotels, després de l'impacte negatiu de la crisi econòmica i social d'aquests anys sobre la capacitat de despesa dels turistes.

Els hotels de les comarques de Ponent - inclouen les ubicades a la meitat sud de la demarcació, i Lleida ciutat - i els Pirineus - Pallars, Solsonès, Cerdanya, Alt Urgell i Alta Ribagorça – han tingut un bon comportament. La Val d'Aran ha comptat amb un descens de viatgers però amb un fort creixement de les pernoctacions.

L'estiu de 2016 ha registrat un total de 254.800 viatgers allotjats als hotels lleidatans, un 9,3% més que l'estiu de 2015. Aquests han realitzat un total de 586.700 pernoctacions, un 8,1% més que l'estiu passat.