Torrades de rossinyols amb ou de guatlla i tòfona

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Dolors Mateu
18 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:27h
Torrades de rossinyols amb ous de guatlla i tòfona
Torrades de rossinyols amb ous de guatlla i tòfona | ACN
Us agrada sopar amb torrades? Sí?
Doncs aquesta l'heu de fer, deliciosa.
 
El bolet anomenada Rossinyol (Cantharellus Cibarus) es distingeix per el seu aroma afruitat i suau, a part del seu gran sabor.
 
Ingredients per a 6 torrades:

6 llesques de pa
1 ceba tendra
1 grapat de bolets varietat rossinyol
6 ous de guatlla
Sal, pebre negre,
tòfona negra
sal Maldon
Oli d'oliva verge extra
 
Torreu les llesques de pa. Reserveu.
 
En una paella amb una mica d'oli ofegueu la ceba picada durant uns 10 minuts.
Mentre netegeu (sense rentar) els bolets i trossegeu-los si cal.
Afegiu-los a la paella, salpebreu i salteu tot fins que estiguin els bolets al punt. Reserveu.
Ferreu  els ous de guatlla.
 
Munteu la torrada posant la barreja de ceba i bolets, a sobre l'ou fregit, una mica de sal Maldon i tòfona ratllada, ruixeu tot el conjunt amb oli d'oliva verge extra.
 
NOTA: Les llesques una mica més grans que les de baguette o bé d'aquest tipus de pa però tallades en diagonal que queden més llargues.
** Els "rossinyols" són molt gustosos, però en cas de no tenir es pot emprar el bolet fresc que us agradi, també amb xampinyons.
 
Blog de cuina de la dolorss