Demanen presó per a un acusat de violar, amenaçar i lesionar la seva parella a Sanaüja

Mentre l'acusació particular demana fins a 13 anys de presó per als tres delictes fiscalia només demana un any per violència domèstica

ACN
14 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:44h
L'acusació particular demana 13 anys de presó per a un veí de Zamora de 50 anys pels delictes de violació, amenaces i lesions a la seva parella a Sanaüja (Segarra). Els fets seran jutjats a l'Audiència de Lleida el proper 21 de setembre però en aquest cas està previst que la fiscalia només demani 1 any de presó per un delicte de violència en l'àmbit familiar.

El lletrat que defensa la víctima acusa a l'home d'haver pegat en reiterades ocasions a la dona al seu domicili entre el desembre de 2013 i el març de 2014. Va ser en aquest mes, quan segons l'acusació l'home hauria mantingut relacions sexuals amb la víctima fent us de la violència quan aquesta s'hi va negar. Posteriorment, hauria tingut lloc una altra agressió, la més dura, quan la dona va rebre un fort cop al braç després de ser empesa per l'home en una altra discussió.
 
Segons l'escrit de l'acusació particular el 17 de desembre de 2013 l'acusat, que vivia i era parella de la víctima, va tornar a casa de nit i va discutir amb la dona. Durant aquesta discussió li hauria donat un cop amb la mà tancada al clatell i una bufetada a la galta. Posteriorment, al febrer de 2014, l'acusació assegura que hi va tornar a haver una discussió en què l'home va donar un cop a l'esquena a la dona i una empenta que l'hauria llençada contra el sofà del menjador.

Va ser el dia 28 de març de 2014 quan, segons l'acusació, al voltant de la una de la matinada, la dona estava a casa i va arribar l'home i la va despertar dient-li que volia mantenir relacions sexuals.

La dona s'hi va negar i tot i això l'home l'hauria despullat fent us de la violència i li hauria posat el braç al coll amb força per immobilitzar-la i amb l'altra mà li hauria tapat la boca perquè no cridés. Aleshores, segons l'acusació, l'home suposadament la va forçar fins al punt de penetrar-la sense consentiment mentre l'amenaçava de fer-la fora de casa si no feia el que ell volia.

Posteriorment, el 13 d'abril de 2014, pels volts de les onze de la nit, la dona estaria discutint amb el seu fill i aquest va marxar del domicili. Aleshores, l'acusat suposadament va començar a discutir amb la dona i arrel d'aquesta discussió l'hauria agredit agafant-la fortament pel braç esquerre, sacsejant-la i empentant-la contra la paret del menjador. A causa d'això, la dona s'hauria donat un cop a la part posterior del cap i com a conseqüència d'aquesta agressió hauria sofert lesions consistents en un hematoma al braç esquerre.

Segons l'acusació l'home ha amenaçat en repetides ocasions a la dona per tal que aquesta no el denunciés dient-li que si ho feia ''la trobaria sota les pedres'' i ''ho pagaria'', a més de les agressions patides. És per això que demana 13 anys de presó i 5 anys de prohibició d'aproximació, comunicació i residir al mateix lloc de la víctima i familiars.

Per la seva part, el ministeri fiscal demana 1 any de presó per un delicte de violència en l'àmbit de la llar ja que només ha qualificat l'agressió del 14 d'abril. L'home té antecedents penals i serà jutjat el proper 21 de setembre a l'Audiència de Lleida.