Posar la ment de vacances

Algunes propostes per desconnectar

L'agost, el mes de vacances
L'agost, el mes de vacances | Flickr: Luis Hernández
Núria Grañó / IPPSIC
04 d'agost del 2016
Actualitzat a les 10:17h
L’estiu és l’època de l’any en què la majoria per persones estan de vacances, algunes aprofiten  per marxar de viatge a llocs llunyans, d’altres per visitar ciutats, altres per passar uns dies a la platja o a la muntanya, alguns per quedar-se a casa... però ningú fa vacances si no és capaç de desconnectar de les seves rutines i connectar amb unes experiències no habituals. Per tant, les vacances comencen a la ment i cada dia podem gaudir d’un moment de vacances.

Algunes propostes per posar la ment de vacances:

- Centrar-se en el present, deixant de banda el que haurem de fer quan ens reincorporem a la feina i el que ha passat durant l’any. Si connectem amb el present, desconnectarem del que va passar ahir o el que passarà demà.
- Fer coses diferents a les que fem durant l’any, això ens ajudarà a deixar l’automatisme i ens obligarà a estar més connectats amb el present.
- Gaudir de les petites coses: una conversa, el paisatge que ens envolta, el plaer de no tenir obligacions, no tenir horaris...
- Treballar la relaxació a través de la respiració diafragmàtica, que consisteix en dirigir l’atenció en com entra l’aire pel nas i com surt per la boca, fixant-se en com es contrau i es relaxa la zona abdominal.
- Dedicar un moment del dia a estar connectats amb nosaltres mateixos: llegir un llibre, escoltar música, estirar-nos i respirar...
- Valorar les coses positives de la nostra vida, en podem fer una llista mental i sentir-nos gratificats.
- Riure i fer esport ens ajudarà a descongestionar emocions més negatives i a desconnectar de les preocupacions.
 
Amb les recomanacions dels professionals de IPPSIC, cada dia, durant tot l’any, podem gaudir d’uns minuts de vacances.