L'Acadèmia Internacional de Música de Solsona oferirà concerts a dotze municipis

La quinzena edició del festival pedagògic tindrà lloc del 10 al 22 d'agost i s'espera que hi participin una seixantena d'alumnes de 20 nacionalitats diferents

Un alumne de l'AIMS toca el violoncel
Un alumne de l'AIMS toca el violoncel | ACN
ACN
30 de juliol del 2016
Actualitzat a les 3:37h

Un alumne de l'AIMS toca el violoncel durant una classe amb Peter Thiemann. Foto: ACN


La 15a edició del Festival Internacional de Música de Solsona (AIMS), que tindrà lloc del 10 al 22 d'agost, amplia el seu àmbit d'actuació i els alumnes que hi participaran oferiran un total de 34 concerts a dotze municipis diferents de les comarques de la Catalunya Central i la demarcació de Lleida.

Entre les noves localitats s'hi troba Castellar de la Ribera, Organyà, Viver i Serrateix i Montserrat. L'organització calcula que hi participaran una seixantena d'estudiants provinents d'una vintena de països, com ara Brasil, França, Alemanya, Israel o Japó. El concert inaugural anirà a càrrec de cinc professors de l'Acadèmia i tindrà lloc al Teatre comarcal de Solsona. Des de la seva creació l'any 2003, l'AIMS ha comptat amb 900 alumnes de 50 nacionalitats diferents i s'han dut a terme uns 420 concerts.

L'AIMS ha donat a conèixer aquest dijous alguns aspectes de la programació del festival de la seva quinzena edició, que tindrà lloc del 10 al 22 d'agost. Així doncs, el concert inaugural anirà a càrrec de cinc professors de l'Acadèmia, que interpretaran peces de Ravel, Brahms i Piazzolla.

En total, el Festival de l'AIMS oferirà 34 actuacions en diferents escenaris del Solsonès, Lleida, Cardona, la Seu d'Urgell, Moià, entre d'altres. Del total de concerts, 20 seran de format clàssic en auditoris, esglésies i teatres; 4 seran al carrer; i una desena es faran en hospitals, casals de gent gran, residències, associacions i cases particulars.

Pel que fa a l'Acadèmia, es calcula que enguany hi participi una seixantena d'alumnes de vint nacionalitats diferents, igual que en les passades edicions. A l'Acadèmia s'imparteixen les assignatures de violí, viola, violoncel, contrabaix, piano, música de cambra, orquestra de cambra i improvisació musical. Durant els matins, els alumnes reben classes magistrals, mentre que les tardes es dediquen a les classes de música de cambra i als assajos de les orquestres de cambra.

Actualment, l'Ajuntament de Solsona assumeix un 20% de les despeses del certamen, mentre que l'AIMS Fundació s'encarrega del 80% restant.