La Guàrdia Civil investiga un presumpte delicte urbanístic a Ribera d'Urgellet

El Seprona està investigant una extracció d'àrids | L'alcaldessa apunta que es tracta d'un error

Redacció
29 de juliol del 2016
Actualitzat a les 21:02h
El Serveide Protecció dela Natura(Seprona)de la GuàrdiaCivil estàinvestiganta l'alcaldessa,un regidoridos treballadorsde l'ajuntament de Riberad'Urgellet (Alt Urgell) en relació a unpresumptedelicteurbanístici un altre deprevaricació.

Segons va explicar l'alcaldessa,JosefinaLladós(ERC), en l'últimple municipal, la investigacióestà relacionadaambun permísd'obresatorgat elpassatmesde març auna propietat delmunicipi que suposa unaextracciód'àridsper a laqual s'havia desol·licitarpermísa diversesadministracions,i nonomés alconsistori.

"El projecte el van redactar dos arquitectes que en cap moment van creure que aquella obra havia de ser considerada una extracció d'àrids, i va ser lliurat a l'ajuntament com un projecte de millora. El nostre arquitecte va signar l'informe i jo vaig signar el decret concedint el permís d'obra"  ha relatat l'alcaldessa.

Lladós assegura en aquest context que l'endemà de la seva signatura, "els agents del Seprona de Lleida van comparèixer a l'Ajuntament requerint tota la informació relativa a aquest permís d'obres". Actualment, les obres estan paralitzades "per prudència i per valorar si se'ns podia haver passat per alt algun tràmit", segons l'alcaldessa.

Lladós assegura que esperaque el jutgetingui encompte la faltad'experiènciade l'equipde governmunicipal, ja queconsidera ha estat unerror.