La Paeria duplicarà l'espai de l'oficina d'informació ciutadana amb el trasllat a l'edifici de la COELL

El consistori negocia poder ocupar la planta baixa, mentre la patronal lleidatana continuaria oferint els seus serveis a la primera planta

ACN
28 de juliol del 2016
Actualitzat a les 19:02h
Pla general de la planta baixa de l'edifici de la COELL
Pla general de la planta baixa de l'edifici de la COELL | Paeria
L'Ajuntament de Lleida està negociant amb la Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) la ubicació de l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (OMAC) a l'edifici de la COELL, ubicat a la rambla de Ferran de la ciutat.

L'alcalde Àngel Ros considera aquesta és l'alternativa "que s'escau més", tant pel que fa a l'espai en sí, ja que es troba en bones condicions i permetria duplicar l'actual espai de l'OMAC a l'edifici del Pal·las, com per la seva ubicació, "en una zona que es pretén potenciar", en la qual està prevista la ubicació definitiva per al Museu Morera de Lleida. Segons ha explicat Ros, la Paeria està negociant amb la patronal empresarial lleidatana situar l'OMAC a la planta baixa de l'edifici, que continuaria oferint els serveis de la COELL a la primera planta. A més, el canvi permetria alliberar l'edifici del Pal·las per reubicar-hi altres serves municipals i personal funcionari.
 
Àngel Ros ha visitat aquest dijous les instal·lacions de la COELL, acompanyat del president de la patronal lleidatana, Josep Maria Gardeñes. L'alcalde de Lleida defensa que amb el trasllat de les instal·lacions de l'OMAC a l'edifici de la COELL es podria atendre la ciutadania "amb qualitat i amb un major volum d'atencions". A més, segons l'alcalde, la nova ubicació de l'OMAC en aquest edifici juntament amb el futur Museu Morera, a l'edifici de l'antiga Audiència, "donarien dinamisme a aquesta zona de la ciutat".

Ros ha indicat que la COELL ha d'analitzar l'oferta feta per la Paeria, donat que compartirien l'espai: l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana ocuparia la planta baixa i utilitzaria part del soterrani com a arxiu i la patronal lleidatana s'instal·laria a la primera planta i també faria ús del soterrani.

El trasllat a aquest edifici suposaria passar dels aproximadament 230 metres quadrats actuals a uns 460 metres quadrats i les obres que s'hi haurien de fer serien menors, donat que l'immoble es troba en bon estat.

Això suposaria que els serveis municipals podrien començar a curt termini en el nou emplaçament. A més, el canvi permetria alliberar l'edifici del Pal·las per reubicar-hi altres serves municipals i personal funcionari, que haurà de reorganitzar-se amb el projecte del Museu Morera, segons ha explicat l'alcalde de Lleida.

Àngel Ros ha assenyalat pel que fa a la relació administrativa amb els ciutadans que les noves dependències afavoriran l'atenció de l'OMAC amb més espai i una millor organització dels funcionaris. A aquesta millora, s'ha de sumar la part tecnològica que s'hi aplicarà, amb la descentralització d'alguns tràmits, i els tràmits que ja es poden fer per internet. Ros ha recordat que "la Paeria va ser i és capdavantera en tràmits on-line, posant a la xarxa la tramitació administrativa".