El ple de Castelló de Farfanya acaba a cops de puny entre el marit de l'alcaldessa i un veí

La sessió es va haver de suspendre

Dues patrulles dels Mossos, a les portes de l'ajuntament
Dues patrulles dels Mossos, a les portes de l'ajuntament | M.T
Redacció
28 de juliol del 2016
Actualitzat a les 19:20h

Els Mossos d'Esquadra van haver d'intervenir aquest dimecres al vespre per aturar una forta discussió que va acabar a cops i empentes al ple municipal de Castelló de Farfanya (la Noguera), tal com es pot veure en aquest vídeo del diari El Segre. El marit de l'alcaldessa va agredir un veí que l'estava insultant després de la intoxicació que hi ha haver dilluns a les piscines.

Durant la sessió, l'alcaldessa, Cristina Lafay, havia de donar explicacions sobre la fumigació a les piscines del poble que va provocar la intoxicació d'una desena de persones que eren al bar del recinte. Al ple hi van assistir un grup de veïns que van escridassar i insultar l'alcaldessa.

La tensió va anar creixent fins que hi va haver la baralla entre el marit de Lafay i un dels veïns. Des de l'Ajuntament van avisar els Mossos i dues patrulles hi van acudir per fer de mediadors i posar fi a la discussió. Ara s'està a l'espera de si alguna de les parts presenta denúncia.

Segons el diari El Segre, els regidors de l'oposició, de CiU, han demanat la dimissió de l'alcaldessa (d'ERC), a qui retreuen que no es presentés a les piscines mentre els intoxicats eren atesos i que després assegurés que el bar hauria d'haver tancat perquè estava avisat de la fumigació. Lafay va demanar disculpes però va dir que no tenia intenció de dimitir. Aquest dijous al matí des del consistori informen que l'alcaldessa no farà declaracions al respecte.

Arran de la fumigació, quatre persones van ser ateses per dues ambulàncies i una va ser traslladada al CAP de Balaguer.