Ros creu que la votació del Parlament és «un error» perquè «contravé el Tribunal Constitucional»

El Primer Secretari del PSC a Lleida considera que "res no habilita una majoria parlamentària a situar-se fora de la legalitat”

Redacció
28 de juliol del 2016
Actualitzat a les 2:00h
Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | ACN
El Primer Secretari de la Federació de Comarques de Lleida, Àngel Ros, ha carregat contra Junts pel Sí i la CUP per haver aprovat les conclusions del Procés Constituent. Per Ros, aquesta decisió "ha estat un greu error polític i institucional perquè situa el Parlament fora de la legalitat". En aquest sentit, l'alcalde de Lleida ha recordat que "aquesta votació contravé els pronunciaments i sentències del Tribunal Constitucional al respecte".

En aquest sentit, Àngel Ros ha reiterat el posicionament del Grup Parlamentari Socialista afirmant que "res no habilita una majoria parlamentària a situar-se fora de la legalitat”.

El dirigent socialista ha recordat que "el Parlament no és una institució propietat només de dues formacions polítiques, sinó del conjunt de la ciutadania, representada per diferents partits; per tant és excessivament temerari per part de Junts pel Sí i la CUP posar en risc aquestes institucions".

Així mateix, Àngel Ros ha dit que "la decisió d’avui al Parlament, a més, contravenen la Constitució i el propi Estatut de Catalunya".