Google NewsLab imparteix un «workshop» d'eines digitals a NacióDigital

Els periodistes del mitjà assisteixen a una formació dedicada a un millor aprofitament de les eines digitals aplicades al periodisme | Durant dues hores es van repassar i assolir coneixements nous sobre la verificació de les imatges i les tendències de cerca avançada d'informació

El responsable de Google a Espanya i Portugal, Millán I. Berzosa, en un moment de la formació a NacióDigital
El responsable de Google a Espanya i Portugal, Millán I. Berzosa, en un moment de la formació a NacióDigital | Adrià Costa
NacióDigital
25 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:05h
Google News Lab (GNL) és una nova iniciativa de Google per impulsar la innovació en la que conflueixen mitjans i tecnologia. La missió de GNL és col·laborar amb redaccions de mitjans i emprenedors periodístics de diferents països per impulsar el millor periodisme digital.

GNL va impartir un workshop a més d'una trentena de periodistes de NacióDigital, procedents de les edicions territorials i canals temàtics. A la formació també hi van assistir professors de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, lloc on es va celebrar el taller. 

"S'estan inventant noves formes de crear i distribuir contingut informatiu, i nosaltres volem proporcionar eines, dades i programes dissenyats per ajudar a aconseguir aquest objectiu. En l'àmbit europeu, ja s'ha impartit formació a un total de 17 mil periodistes", va explicar Millán Berzosa, responsable de GNL a Espanya i Portugal. 

Aquesta formació específica per NacióDigital s'inclou en una roda de cursets que s'impartiran al llarg dels pròxims mesos. La primera trobada es va dedicar al millor aprofitament de les eines digitals aplicades al periodisme, mètodes per verificar l'autenticitat de les imatges i tendències de cerca avançada d'informació a internet.

En pròximes cites, s'aprofundirà en el tractament de la informació amb dades i en la innovació dels nous formats, com ara l'experimentació periodística amb vídeos 360º.