Garganelli amb tomàquet fresc i llima

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Dolors Mateu
24 de juliol del 2016
Actualitzat a les 11:10h
Garganelli amb tomàquet i llima
Garganelli amb tomàquet i llima | Dolors Mateu
Garganelli és un tipus de pasta de tub curta, ratllada, en forma de rombe, típic del nord d'Itàlia.
 
La podeu  fer amb qualsevol tipus de pasta que us agradi i és perfecta per prendre a l'estiu o quan faci una mica de calor, ja que a més de fer-se amb anterioritat, fresca està boníssima i apetitosa.
 
 
Ingredients per a 4 persones:
400 gr. de Garganelli
400 gr. de tomàquets vermells carnosos
100 gr. de formatge feta
La ratlladura i el suc de mitja llima
Unes fulles d'alfàbrega morada
Sal, pebre negre
Oli d'oliva verge extra
 
Bulliu la pasta seguint les indicacions del fabricant.
Escorreu-la bé i regueu amb una mica d'oli. Deixeu refredar.
 
Mentre peleu, traieu les llavors i talleu a daus els tomàquets.
Amaniu amb el suc de la llima, una mica de sal, pebre negre i oli.
En una plata de servir a taula barregeu la pasta amb els tomàquets, afegiu l'alfàbrega picada i la ratlladura de llimona.
Poseu per sobre el formatge feta trossejat.
Reserveu a la nevera si es vol menjar fred.
 
NOTA: Es pot emprar el tipus de pasta curta que més us agradi o tingueu a casa.
** Els tomàquets es poden pelar fent-los una incisió en forma de creu a la base, escaldar un minut, refrescar i llevar-los la pell.
** La llima li aporta frescor i la podeu  substituir per llimona.
** Si no teniu alfàbrega morada poseu-la verda
 
Blog de cuina de la dolors