«Lo Pau de Ponts», fenomen viral a Lleida amb la seva cançó de l'estiu

El clip ja porta quasi 130.000 visualitzacions

Ernest Codina
19 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:37h
Lo Pau de Ponts, un fenomen viral
Lo Pau de Ponts, un fenomen viral | Adolescents.cat

Pau Pinós
(22 anys) és «Lo Pau de Ponts», un jove cantautor i youtuber, estudiant de dret, que està triomfant a la xarxa gràcies a la seva darrera paròdia «La nòvia estiueja a Salou», que pren de referència la cançó d'Enrique Iglesias «Duele el Corazon». En el moment d'escriure aquest article, el vídeo ja acumulava més de 127.000 reproduccions! Tot un èxit, tenint en compte que és una cançó en català.

Lo Pau de Ponts explica la situació d'un pagès lleidatà en ple mes de juliol. L'artista comenta que tenir nòvia durant aquesta època és una «putada». Ella «vol anar a la platja i jo em quedo aquí a casa perquè hi tinc el tros. Si li dic que es quedi aquí ja sé que no em fotrà cas». Per si no ho sabíeu, els pagesos durant l'estiu tenen una feinada perquè han de cossetxar els camps, fer la collita, donar menjar al bestiar, etc.

La lletra de la cançó mostra la por que té el pagès que la xicota s'enrotlli amb un estranger i reconeix que haurà d'anar a Salou «encara que hi perdi el sou». Al final, «Lo Pau de Ponts» reconeix l'opció de quedar-se a les carpes de la Waikiki (Agramunt) a tirar la canya. El tema acaba amb una amenaça a aquell que li vulgui prendre la nòvia: «qui em foti la nòvia per allà a Salou, pot començar a córrer perquè el fotré al pou»!  



En una entrevista telefònica, en Pau ens explicava que el seu referent a l'hora de crear cançons és La Trinca i, de fet, més d'una vegada el podreu veure actuant en festes majors d'algun poble de ponent. Si entreu al seu canal de YouTube, us adonareu que regularment «Lo Pau» puja vídeos satírics relacionats amb el món de la política, els esports o la televisió.
 
SEGUEIX-NOS A LES NOSTRES XARXES SOCIALS!

                  

 
 
(adolescents.cat)