El Lleida afronta el tercer projecte amb els dubtes sobre el futur dels jugadors

Futbolistes com Molo, Fuster, Marc Martínez, Urko, Albístegui, Ekhi o Manu Onwu està a l'aire després dels problemes econòmics de l'entitat | El club podria presentar el nou entrenador la setmana vinent

28 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:04h
Els jugadors de Lleida en una roda de premsa aquest any
Els jugadors de Lleida en una roda de premsa aquest any | Àlvar Llobet
Quan la ferida de la tanda de penals de Sevilla encara no ha començat ni a cicatritzar, el Lleida Esportiu ja afronta el seu tercer projecte després de Toni Seligrat i Imanol Idiakez. S'han fet tres play-off en quatre anys amb equips renovats, però el club no ha aconseguit encara creuar la frontera. Ho intentarà de nou la temporada vinent, i per fer-ho cal abordar, primer, el futur dels jugadors de la plantilla.

Després dels problemes econòmics que ha patit l'entitat aquest any, no sembla que el camí de renovacions sigui de roses, ni tampoc el de fitxatges. La pregunta en aquest sentit és doble: els jugadors es voldran quedar a un club que porta penjada l'etiqueta de poc pagador? voldran venir futbolistes al Camp d'Esports? El director esportiu, Jordi Esteve, té un nou repte.

​D'entrada cal clarificar qui serà el nou entrenador. Aquest punt és fonamental ja que del tècnic dependrà, en part, les decisions esportives. La setmana vinent hi podria haver alguna novetat en aquest sentit. Raúl Garrido, tècnic de l'Olímpic de Xàtiva, és un dels noms que sona.
 
En segon lloc cal enfilar la qüestió de les baixes, que poden molt significatives ja que alguns pesos pesants de la plantilla acaben contracte i, de moment, cap d'ells ha mostrat la seva voluntat de continuar, més aviat al contrari. És el cas de Raúl Fuster, Molo, Marc Martínez, Manu Onwu, Urko Arroyo, Carlos Rodríguez i Pau Bosch, jugadors que estan a primera línia de l'aparador després de l'excel·lent play-off. La directiva haurà de parlar amb ells per explorar vies de renovacions. Si no es produïssin, el forat al vestidor seria d'upa.
 
En una situació similar però no igual es troben Albístegui, Tobella, Vega i Ekhi, que tenen renovació opcional però que, probablement, seran festejats per altres clubs. Per la seva banda, Suárez, Joel i Rami marxaran del club. Els dos primers perquè tornen als seus equips després de les cessions, i el darrer perquè el club fa mesos que no compta amb ell.
 
Qui sí haurien de continuar serien el porter Ivan Crespo, Oscar Rubio, Toño Vázquez, Julen Colinas, Carlos Doncel, Mia Guash i Álex Cobo. Tots ells tenen contracte en vigor i només marxaran si algun equip paga les clàusules.