La Transsegre va prenent forma

Unes 200 barques ja s'han inscrit | La baixada popular pel riu barreja esport d'aventura, territori i festa de l'aigua i tindrà lloc del 8 al 10 de juliol

La Transsegre es celebra del 8 al 10 de juliol
La Transsegre es celebra del 8 al 10 de juliol | ACN
ACN
27 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:56h
Els dies 8, 9 i 10 de juliol, Balaguer celebrarà la 32a edició de la Transsegre. Aquesta celebració va néixer amb el propòsit de reivindicar la recuperació de l'espai natural del riu mitjançant un descens esbojarrat i no competitiu i que amb els anys s'ha consolidat com la festa de l'aigua més important i coneguda arreu del país, segons els organitzadors.

Cada any, la Transsegre aplega multitud de participants amb les seves embarcacions casolanes que juntament amb la calor, l'aigua, la imaginació i un ambient festiu realitzen el descens pel riu Segre des de Camarasa fins a Balaguer, passant per Sant Llorenç de Montgai i Gerb. Els organitzadors Carles Gatnau i Judit Regué han assenyalat que les inscripcions són a través de la pàgina web www.transsegre.org.

Actualment, estan inscrites unes 200 barques i esperen arribar a les 280. També han afegit que molts dels participants provenen d'arreu de Catalunya i, des de fa uns cinc anys hi participen unes embarcacions que venen de Flandes.
 
La cursa té lloc durant dos dies. La primera part del recorregut s'inicia dissabte a la tarda. Les barques surten de Camarasa i comencen la baixada per les aigües manses del pantà fins a la platja de Sant Llorenç de Montgai. A la nit, al Parc de la Transsegre, té lloc una gran festa amb espectacles i concerts fins a la matinada. Diumenge a les deu del matí, els participants surten del Partidor de Gerb i fan un recorregut de més de quatre quilòmetres per arribar a Balaguer.

La roda de premsa de presentació ha tingut lloc aquest dilluns a la Diputació de Lleida i ha comptat amb la participació del diputat Eloi Bergós i dels membres de l'organització de la Transsegre, Carles Gatnau, Judit Regué, Maria Estudillo, Flor Martínez i Dani Carrasco.

El diputat provincial ha recordat que la Diputació de Lleida dóna suport a totes aquestes iniciatives que "serveixen per fer territori i són una mostra de la riquesa i la diversitat de les comarques lleidatanes". Així mateix, Bergós ha assenyalat que la Transsegre permet fer una gran promoció turística de Balaguer i de la Noguera. Els organitzadors han agraït el suport rebut per les institucions i, sobretot, la feina feta per la cinquantena de voluntaris que col·laboren amb la Transsegre.