​Un bus aproparà els excursionistes al Parc Nacional d'Aigüestortes

Arrenca la temporada del Bus del Parc, dissenyat per facilitar l’accés amb transport públic als visitants del Parc Nacional d’Aigüestortes

Redacció
24 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:43h
El Bus del Parc inicia la seva 6a temporada
El Bus del Parc inicia la seva 6a temporada | Arxiu

El Bus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici inicia aquest dimarts 21 de juny la temporada d’estiu per sisè any consecutiu. Aquest servei especial de bus, dissenyat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, facilita l’accés amb transport públic al Parc als visitants i excursionistes durant els mesos d’estiu, fins al 30 de setembre, quan es registra un volum més elevat de mobilitat en aquesta àrea.

La línia connecta Espot, Boí (Alta Ribagorça) i diversos municipis de la Val d’Aran, en un recorregut semicircular envoltant el Parc, per enllaçar amb el servei de taxi que accedeix a l’interior del mateix. Oferirà quatre expedicions diàries, dues d’anada i dues de tornada. Dos d’aquests serveis arribaran fins al municipi de Sort, un d’anada i un de tornada.

Preu a partir d'1,70 euros

El preu varia segons el recorregut, des d’1,70 euros fins als 11,90 euros. Els viatgers poden gaudir de diverses bonificacions, com un descompte del 50% per als bitllets d’anada i tornada, i un abonament de dia sense límit de viatges a un preu de 8,50 euros.

La línia, que funciona des del 2010, es va consolidant any rere any. Així, el 2015 va registrar un total de 3.782  viatgers, un 5% més que el 2014, en què es van comptabilitzar 3.595 usuaris (12% més que el 2013).  I és que a més de servir de connexió amb transport públic amb el Parc, la línia també millora la comunicació per carretera entre diversos municipis de la zona.