ERC torna a denunciar que el Govern de la Paeria no respecta els acords de les comissions

El grup municipal s'ha queixat de l'executiu lleidatà després que hagi decidit no tirar endavant dues propostes aprovades en comissió

Redacció
24 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:39h
Vega i Ros, abans d'un ple de la Paeria
Vega i Ros, abans d'un ple de la Paeria | Àlvar Llobet
El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha tornat a reiterar que l'equip de Govern de l'Ajuntament de Lleida menysprea els acords de les comissions i les propostes dels grups municipals i denuncia que no es pot tolerar aquesta actitud "antidemocràtica en una institució formada per representants escollits per la ciutadania".

Els republicans han posat el crit al cel després que el Govern del PSC hagi decidit no tirar endavant dues propostes del grup republicà que han estat aprovades per 13 vots a favor (ERC-Avancem, Convergència i Unió, Crida per Lleida-CUP, Comú de Lleida), 8 vots en contra (PSC) i 6 abstencions (Ciutadans i Partit Popular).

En concret, s'ha aprovat l'elaboració d'un mapa de punts negres d'abocament de residus i zones on s'hagin detectat actes incívics i, l'altra, la instal·lació d'un sistema d'ombrejat a la passarel·la del Liceu Escolar.

ERC-Avancem lamenta que el Govern, que està en minoria, "faci cas omís de les propostes de resolució que els grups municipals presenten a les comissions amb l'únic objectiu de fer una oposició constructiva i aportar millores per a la ciutat". A més, Esquerra denuncia que en algunes ocasions les propostes es bloquegen no permetent que es votin i, en altres, s'incompleixen o queden sobre la taula de forma indefinida a l'espera d'informes econòmics i tècnics que es demoren en el temps.

La formació també recorda que la setmana passada l'alcalde de Lleida també va invalidar un acord de la Comissió d'Esports quan va decidir instal·lar una pantalla gegant al pavelló de l'Antorxa per veure els partits de la selecció espanyola a semifinals, malgrat que s'havia descartat en el sí de la comissió.