Detenen el raper lleidatà Pablo Hasel per haver agredit periodistes a la UdL

Els Mossos d'Esquadra l'han interceptat al davant del seu domicili

Redacció
21 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:16h
El raper Pablo Hasel
El raper Pablo Hasel | ACN
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts a Lleida el raper Pablo Hasel. Segons fonts policials, a Hasel se l'ha detingut per haver agredit periodistes durant una mobilització a la UdL a principis de juny. Dos redactors de TV3 van presentar una denúncia per aquest fet.
 
Els fets es van descontrolar arrel d'una roda de premsa que va convocar l'Assemblea de Lletres de la UdL, que ja feia uns dies que s'havia desmarcat de l'ocupació del despatx del rector. Mentre aquesta s'estava desenvolupant en una aula de l'edifici on també hi van prendre part alguns dels joves que feien la tancada, aprofitant que el despatx havia quedat parcialment buit, treballadors del centre i professors van anar-hi per demanar el seu desallotjament. Va ser llavors, quan la premsa va intentar enregistrar i seguir gràficament aquesta protesta, que els estudiants i joves van increpar als periodistes perquè no volien que els gravessin.

Al matí següent, la façana de la delegació de TV3 a Lleida i també la del diari Segre van aparèixer empastifades amb ous trencats que portaven guix a dins. La setmana passada, la delegació de TV3 va tornar a ser víctima d'un atac però en aquesta ocasió s'hi van llençar rocs que van trencar els vidres i també hi van pintar les paraules 'manipuladors'.

L'ocupació del despatx del rector de la UdL va començar el 17 de maig arrel d'una protesta convocada per l'Assemblea de Lletres que pretenia denunciar la presència policial al Rectorat mentre feia classes la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, a la llicenciatura de Comunicació Audiovisual i Periodisme. La policia l'escortava des que a mitjan d'abril un altre grup de persones van fer-li un escarni durant una classe per protestar per la política del PP en la gestió de la crisi dels refugiats.

Després d'esgotar diferents vies de diàleg entre el rectorat i els ocupants, la tancada es va acabar el passat 9 de juny, quan un important desplegament policial dels mossos va accedir al Rectorat però ja no hi va trobar ningú perquè estudiants i joves havien marxat unes hores abans. Això no obstant, la tensió no s'ha rebaixat i la setmana passada el mateix grup de joves, entre els quals hi havia Pablo Hasel va fer un escarni al rector Roberto Fernández mentre treballava al seu despatx.