Absolen l'acusat de violar reiteradament la seva dona durant quatre anys

La fiscalia demanava dotze anys de presó per un delicte continuat d'agressió sexual amb l'agreujant de parentesc, però no s'han trobat proves suficients

ACN
09 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:38h
Els jutjats de Lleida
Els jutjats de Lleida | Arxiu
L'Audiència de Lleida ha absolt el veí de Lleida de nacionalitat espanyola jutjat el 26 de maig, acusat de violar de manera continuada i per la força la seva dona, de nacionalitat brasilera. La fiscalia demanava dotze anys de presó per un delicte continuat d'agressió sexual amb l'agreujant de parentesc.

Tant el ministeri públic com l'acusació particular asseguraven que l'home hauria obligat la seva parella, en reiterades ocasions entre el 2009 i el 2013, a mantenir relacions sexuals no consentides tant vaginalment com anal, fins i tot quan la dona estava embarassada, mentre li deia que era una "puta".

L'Audiència de Lleida, però, considera que no hi ha prou proves que demostrin la culpabilitat de l'acusat i fa prevaldre la presumpció d'innocència. A banda de la denúncia per violació i d'uns presumptes abusos sexuals de l'home a la filla d'ambdós que es van arxivar, la dona ha interposat fins a sis denúncies més contra el seu ja exmarit, entre elles per trencar una ordre d'allunyament.