Els consells es revolten contra la Paeria i veten la seva presidència al Consorci Lingüístic

Els representats comarcals voten en contra que la regidora socialista Montse Parra sigui la presidenta de l'organisme després del pacte del PSC amb C's

Redacció
31 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:36h
Àngel Ros i Ángeles Ribes, abans d'un ple
Àngel Ros i Ángeles Ribes, abans d'un ple | Àlvar Llobet
Bufetada al PSC de Lleida per part dels representants comarcals al consell de centre del Consorci de Normalització Lingüística. En la reunió del passat 23 de maig en la que s'havia de ratificar la presidència de l'ens a les terres de Lleida, els membres dels consells comarcals van tancar la porta al fet que fos la regidora de Cultura de Lleida, Montse Parra, la que assumís el càrrec, un fet que havia de ser un tràmit.

Segons Segre, el representant d'un consell va demanar la paraula abans de fer-se efectiva la votació per anunciar que la seva posició seria contrària a que la presidenta de l'òrgan fos un membre del partit que ha pactat amb C's a la capital de Ponent. Les paraules d'aquest conseller van ser seguides per altres representants comarcals, que van votar en contra de la presidència de Parra. Els dos punts van ser finalment ajornats. 
 
Els representants que van formar part de la reunió eren dels consells del Segrià, l'Urgell, el Pla d'Urgell, la Noguera, les Garrigues, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.
 
El Consorci Lingüístic, un organisme que C's eliminaria
 
El soci de govern 'de facto' del PSC a Lleida ha deixat clara en els darrers mesos la seva postura en relació al Consorci de Normalització Lingüística, un organisme que consideren que hauria de ser eliminat "perquè no hauria d'existir" segons va afirmar en el darrer ple el regidor Dani Rubio.
 
C's va presentar fa mesos una moció per eliminar la partida pressupostària que contempla la Paeria cada any per aquest organisme, un proposta que no va ser avalada pel govern d'Àngel Ros, que hi va votar en contra.