El Govern entregarà l'art de Sixena a l'Aragó si no prosperen els recursos

L'executiu interposarà un recurs de revisió del decret que obliga a traslladar les 97 obres

Santi Vila, conseller de Cultura
Santi Vila, conseller de Cultura | Adrià Costa
ACN
25 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:16h
El Govern interposarà un recurs de revisió del decret fet públic aquest dimarts a la nit que obliga a traslladar abans del 25 de juliol a Sixena les 97 obres d'art en litigi que es troben a Catalunya.

Aquest dilluns el jutge va desestimar el recurs presentat per la Generalitat contra la sentència del mateix jutjat que ordenava l'execució provisional de la sentència del 8 d'abril, en què obligava a traslladar aquestes peces que ara es troben al Museu de Lleida i al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Fons de l'executiu han explicat a l'ACN que "respectaran" i "donarà compliment" a les resolucions judicials una vegada es completin totes les vies de recurs possible.
 
L'execució definitiva del trasllat està encara pendent del recurs presentat per la Generalitat a l'Audiència d'Osca. També s'està a l'espera de la decisió del Tribunal Constitucional (TC), ja que la Generalitat va demanar al TC que declarés la nul·litat de les resolucions judicials dictades pel jutjat número 1 d'Osca en aquest conflicte.

La Generalitat entén que la sentència 48/2015 de 8 d'abril del jutjat d'Osca, així com la decisió de procedir a la seva execució provisional, contradiuen allò que ja va decidir el mateix Tribunal Constitucional en la sentència 6/2012, de 18 de gener.