La UdL accepta mediadors neutrals per acabar amb el conflicte

Les parts han proposat com a mediadors en el conflicte el professor d'Agrònoms Estanis Fons i el d'Història Manel López | Els estudiants han rebut Imma Manso amb pancartes i crits

Redacció
24 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:12h
Imma Manso, professora de la UdL
Imma Manso, professora de la UdL | ACN
El conflicte entre els estudiants i l'equip rectoral de la UdL comença a enfilar una via de solució. Després de mantenir durant dies posicions enrocades, el Rectorat ha acceptat aquest dimarts la proposta dels alumnes que negociïn mediadors neutrals. La UdL ha proposat el professor d'Agrònoms, Estanislau Fons, i els estudiants tancats des de dimarts passat el professor d'Història, Manel López.

La vicerectora d'Estudiants de la UdL, Neus Vila, ha explicat que ara estan pendents que els alumnes acceptin el mediador proposat. Tot apunta que serà així, tot i que els alumnes ho han de votar en assemblea.

Una de les alumnes tancades ha explicat que estan satisfets que la universitat hagi acceptat que siguin uns mediadors aquells que tractin el conflicte i, sobre la negativa de la universitat a prohibir per sempre l'entrada de la policia a la Universitat perquè "no se sap què pot passar en un futur", ha puntualitzat que el que no volen és que utilitzin la presència policial per precaució.

Sobre aquest punt, Vila ha dit que fins que no els arribi una proposta concreta a través dels mediadors no es prendrà cap decisió, i emplaça a deixar-los treballar per trobar una solució. La vicerectora s'ha mostrat optimista pel que fa a la fi del conflicte.

Imma Manso ha tornat al Rectorat enmig de crits

Manso ha impartit aquest dimarts la seva classe a l'aula habitual, la 1.33 del Rectorat, després de fer-ho ahir dilluns al Campus de Cappont per evitar els alumnes que segueixen tancats des de dimarts passat al Rectorat. Fa una setmana, un enfrontament entre els Mossos d'Esquadra i els estudiants que volien fer un acte de protesta a la classe de Manso va acabar amb la detenció d'una alumna de Comunicació de 21 anys.