El ple extraordinari sobre el model comercial de Lleida, abans de Sant Joan

CiU, ERC, la Crida per Lleida i el Comú han sol·licitat formalment aquest dilluns a l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (OMAC) la convocatòria de la sessió

Redacció
23 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:03h
Els representants dels partits que han demanat el ple
Els representants dels partits que han demanat el ple | ERC
Els tretze regidors dels grups municipals de Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem, la Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida han sol·licitat formalment aquest dilluns a l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (OMAC) la convocatòria del ple extraordinari de l'Ajuntament de Lleida sobre el model comercial, que ja van anunciar la setmana anterior.

Els quatre grups, així com agents socials i econòmics de Lleida, fa temps que reclamen un debat obert i participatiu sobre model comercial de la ciutat i alerten que les iniciatives comercials anunciades provocarien una important afectació en el teixit urbà, econòmic i social de Lleida i un canvi de l'actual model de ciutat.

A més, afirmen que l'aparició continuada de notícies en relació a la futura creació a Lleida d'àrees comercials on s'implantin mitjanes ha creat un clima d'incertesa i d'inquietud a la ciutat i recorden que en l'últim ple es van aprovar canvis en el planejament urbanístic relacionats amb la creació d'aquestes àrees comercials, el que constitueixen modificacions de facto i per via indirecta del Pla d'Ordenació.

Un cop registrada la sol·licitud, l'alcalde està obligat a fixar el dia del ple en un termini màxim de 15 dies hàbils. Si no ho fes, el ple quedarà automàticament convocat pel desè dia hàbil següent a la finalització de l'esmentat termini, és a dir, el 21 de juny, a les 12 del migdia.

L'únic punt de l'ordre del dia és: "Debat a l'entorn de l'afectació que tindria en el model comercial i urbanístic de Lleida la possible creació a la ciutat d'àrees comercials on s'implantin mitjanes i grans superfícies."