Desarticulada a Lleida una xarxa d'explotació sexual

La policia ha alliberat una dona nigeriana que anaven a vendre per 8.000 euros perquè exercís la prostitució | S'han detingut set persones acusades de dedicar-se al tràfic d'éssers humans

ACN
23 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:23h
La policia espanyola ha aconseguit alliberar a Lleida una dona nigeriana que estava a punt de ser venuda per una xarxa dedicada presumptament al tràfic d'éssers humans a una altra proxeneta per 8.000 euros. La víctima, que va ser captada per la xarxa amb ofertes de treball falses, es negava a prostituir-se i va ser traslladada des d'Itàlia fins a França.

Finalment va arribar a Espanya, on la dona que la volia comprar pretenia obligar-la finalment a exercir la prostitució. La policia espanyola ha desarticulat la xarxa. Els agents van localitzar la noia a l'estació de tren de Lleida i van detenir set membres de l'organització, d'origen nigerià, també a Lleida acusats de diversos delictes relacionats amb la prostitució, entre ells, de tràfic d'éssers humans.

Es va registrar també un pis i es van intervenir ordinadors, mòbils i documentació bancària que policies experts estan analitzant.

La policia espanyola, en el marc del Pla Policial contra el Tràfic d'Éssers Humans, ha alliberat una dona que anava a ser venuda per 8.000 euros a una altra proxeneta, després que es negués a prostituir-se. La policia ha aconseguit desmantellar la xarxa d'origen nigerià responsable i ha detingut set dels seus membres.

La investigació, conjunta entre les unitats de València, Barcelona i Lleida, es va iniciar arran d'una dona nigeriana que va denunciar que estava sent explotada sexualment per compatriotes seus, membres d'una organització assentada a Lleida i dedicada al tràfic d'éssers humans a l'Estat.

La xarxa captava dones a Nigèria i els oferia feines falses i ben remunerades, per portar-les a Europa, aprofitant-se de les seves situacions de necessitat i vulnerabilitat. Quan arribaven, les obligaven a exercir la prostitució.

La dona ara alliberada va arribar a Europa en avió a través d'Itàlia. Allà, va ser traslladada a França i obligada per una dona, membre també de la organització, a exercir la prostitució per liquidar el deute adquirit amb els proxenetes pel seu viatge.

Un cop a França i a causa de l'oposició de la víctima a prostituir-se, l'explotadora va decidir traslladar-la a Espanya on, sota la coacció d'altres membres de la xarxa, pretenia aconseguir que la noia desistís i es prostituís.

La policia considera els set detinguts els màxims responsables de la xarxa. Se'ls acusa de tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, pertinença a organització criminal, agressió sexual, contra els drets dels ciutadans estrangers i delictes relatius a la prostitució.

El Pla de la policia espanyola contra el Tràfic d'Éssers Humans amb finalitat d'explotació Sexual està en funcionament des del 2013. Compta amb el telèfon 900 10 50 90 i el correu [email protected] per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'aquests delictes.

A més, a través de la campanya en xarxes socials i mitjans de comunicació 'Amb el tràfic, no hi ha tracte', la policia espanyola està promovent la implicació social de tots els ciutadans. Gràcies a la col·laboració ciutadana, la polica espanyola ha rebut més de 5.000 comunicacions que han derivat en 478 investigacions.