VÍDEO En llibertat la detinguda en la batussa entre policia i estudiants a la UdL

La noia està acusada d'atemptat a l'autoritat | La manifestació contra la presència policial a la universitat i les classes d'Imma Manso han acabat amb batussa

17 de maig del 2016
Actualitzat el 18 de maig a la 1:46h
Imatge dels estudiants i els guardes de seguretat
Imatge dels estudiants i els guardes de seguretat | Àlvar Llobet

Diversos estudiants de la Universitat de Lleida s'han mobilitzat aquest dimarts a la tarda en contra de les classes que dóna la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Imma Manso, a qui acusen de racista, i en contra de la presència policial que ha ordenat el rector en les darreres setmanes.

Arran d'això, una jove ha resultat detinguda, després que recriminés el robatori de la pancarta per part dels cossos de seguretat, amb qui els estudiants s'han enganxat en diverses ocasions. La noia ha estat detinguda a quarts de cinc de la tarda i, després de declarar i d'estar retinguda fins a les 21.00 hores, l'han deixat en llibertat, ja que no té antecedents i té domicili conegut. Els Mossos, però, l'acusen d'atemptat a l'autoritat i faran arribar el cas als jutjats.
 

Una pancarta al Rectorat de la UdL Foto: Àlvar Llobet


Els manifestants han iniciat la mobilització organitzada per l'Assembla d'Estudiants de Lletres pocs minuts abans de les quatre de la tarda i han anat passant classe per classe defensat l'expulsió de Manso i dels cossos de seguretat de la universitat. 

La concentració ha anat pujant de to, però, quan la vintena d'estudiants s'han topat amb diversos policies de paisà i guardes de seguretat, que han impedit l'accés al passadís on hi havia l'aula on la subdelegada del govern estava fent classe. Per la seva banda, Manso ha abandonat l'edifici abans d'acabar la classe que estava impartint.

Companys de la jove ja posada en llibertat segueixen tancats al rectorat per reclamar que li siguin retirats tots els càrrecs i perquè no es produeixi cap detenció més ja que sospiten que els Mossos d'Esquadra els detindran quan surtin. Els estudiants han ocupat a les vuit del vespre el despatx del rector, on pretenen passar la nit.
 

Una noia penjant un cartell contra el rector Roberto Fernández Foto: Àlvar Llobet