Fiscalia demana 25 anys de presó per a l'acusat de matar la seva exparella a la Mariola

També sol·licita una indemnització de 140.000 euros per als familiars de la víctima, que va morir per dos trets el 30 de març de 2015

ACN
10 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:03h
L'acusat durant la reconstrucció dels fets
L'acusat durant la reconstrucció dels fets | ACN
Fiscalia de Lleida demana 25 anys de presó per a l'acusat de matar la seva exparella al barri de la Mariola de Lleida el 30 de març de 2015. En concret se li demana 20 anys per un delicte d'assassinat, 3 per un delicte de maltractament continuat a la seva exparella i 2 més per un delicte de tinença il·lícita d'armes ja que el revòlver amb el que suposadament va disparar dos trets a la jove de 24 anys no disposava de llicència.

A més a més, fiscalia també demana a l'acusat, un jove de 32 anys que es va autoconfesar del crim, una indemnització de 140.000 euros per als familiars de la víctima, que tenia dos fills petits. Està previst que els fets siguin jutjats per un tribunal popular a l'Audiència de Lleida.

La qualificació fiscal que s'ha fet publica aquest dimarts conclou que al menys des de finals de 2011 l'acusat pegava de forma continuada a la noia, agafant-la pels cabells i donant-li bufetades, cops de puny a la cara i l'esquena fins al punt d'arribar-li a clavar un dia una navalla a l'esquena. A més a més, segons fiscalia, també la cridava i li deia que era una ''puta'' arribant-li a dir que si se separava d'ell, li prendria els fills i també que li faria mal a la seva mare i al seu marit.

La noia va decidir finalitzar la relació amb l'acusat a l'octubre de 2014 i va marxar a viure, juntament amb els dos nens d'1 i 3 anys, amb la seva mare. Tot i això, segons fiscalia, degut a les ''pressions'' de l'acusat i la família d'aquest, el 8 de gener de 2015 la jove va decidir tornar a començar la relació amb l'acusat que no va cessar en els maltractaments a la seva parella.

A finals de febrer i principis de març, la noia ja li va explicar a la seva mare i a algunes amigues que tenia molt clar que volia deixar a l'acusat i fins i tot va fer una bossa de robar per emportar-se-la a casa de la seva mare tot i que no ho va acabar fent.

L'escrit de fiscalia continua precisant que entre les tres i dos quarts de quatre de la tarda del 30 de març va començar la discussió a la porta del domicili familiar de l'acusat; una discussió que es va acabar quan l'acusat va entrar a la casa, va agafar una pistola que guardava a l'habitació de la parella i va sortir al carrer quan per sorpresa va disparar a la noia dues vegades per l'esquena deixant-la greument ferida.

Una de les bales va entrar per la part superior dreta de l'esquena i va sortir pel coll i l'altra va entrar per la part esquerra de l'esquena. La jove va morir quan passaven cinc minuts de dos quarts de cinc de la tarda a l'Hospital Arnau de Vilanova.

Segons fiscalia la víctima no va tenir possibilitat de defensar-se del seu agressor, de qui considera que tenia ''plenament conservades les seves facultats mentals''. L'home està a la presó des del 2 d'abril de 2015.