L'ANC admet finalment les candidatures de Quim Torra i Jordi Calvís

Si entren al Secretariat Nacional de l’entitat, hauran de renunciar als seus càrrec polítics

Quim Torra
Quim Torra | Adrià Costa
Redacció
10 de maig del 2016
Actualitzat a les 0:45h

Quim Torra, en una imatge recent. Foto: Adrià Costa


La Junta Electoral de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha decidit finalment readmetre les candidatures de Quim Torra i Jordi Calvís al Secretariat Nacional, de cara les eleccions del dissabte 14 de maig –les votacions telemàtiques arrenquen aquesta mitjanit. Les dues candidatures havien estat rebutjades per presentar incompatibilitats polítiques per optar al càrrec, a la qual ara hauran de renunciar si surten escollits.

Segons ha pogut saber l'ACN, la Junta electoral s'ha reunit aquest dilluns per valorar "un seguit d'al·legacions". Tot i no estar establert un període de revisió formalment, defensa la Junta, abans de l'inici de les votacions telemàtiques s'ha considerat "tenir-les en compte".

Com a resultat d'aquesta avaluació, la Junta Electoral ha resolt admetre les candidatures de Quim Torra i Jordi Calvís "amb uns condicionants que s'han de complir en cas de la presa de possessió del càrrec".
 

Jordi Calvís, il·lustrador Foto: Àlvar Llobet


La Junta va decidir excloure'ls del llistat definitiu inicialment perquè Torra és director del Centre d’Estudis Contemporanis, càrrec de designació governamental. En el cas de Calvís, va formar part de la llista de la CUP per Lleida a les eleccions del 27-S i no ha presentat cap renúncia formal –teòricament podria acabar sent diputat si dimitissin set persones-. Torra s’ha significat recentment com un exponent dels sectors més crítics amb la gestió de l’ANC que presideix Jordi Sànchez, i que aspira a continuar al capdavant de l’entitat.

Segons fonts properes, la Junta hauria comunicat a Torra i Calvís que han de renunciar-hi formalment si són escollits membres del Secretariat en aquestes eleccions. Segons les mateixes fonts, de moment Calvís ja hauria notificat a la Junta Electoral el seu compromís de renunciar a la llista de la CUP si entra al Secretariat en aquestes eleccions.