La Paeria aprova el nou vial per a la futura zona comercial de Torre Salses

PSC, C's i PP han unit forces per aprovar aquesta obra, que serà finançada en part per una empresa privada

Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | ACN
Redacció
29 d'abril del 2016
Actualitzat a les 19:17h
El Ple de l'Ajuntament de Lleida ha donat llum verda, amb els vots de PSC, C's i PP, a l'expedient per a la construcció del nou vial per a la futura zona comercial de Torre Salses, que enllaçarà els barris de la Bordeta, Magraners i Cappont amb el centre de la ciutat. Així mateix, s'ha aprovat el conveni amb l'empresa promotora del projecte comercial previst a Torre Salses, que es farà càrrec de part del cost d'aquest nou vial que tindrà 730 metres de llarg.

Durant la sessió s'ha discutit sobre l'expedient urbanístic per a la construcció del nou vial que connectarà aquesta zona de la capital del Segrià, i per extensió els barris de Magraners, la Bordeta Cappont, amb el centre la ciutat. En concret, s'ha aprovat la modificació puntual del Pla general d'ordenació urbana de Lleida per reajustar el traçat de l'avinguda Víctor Torres d'accés al SUR 42, un fet que ha posat en valor el regidor d'Urbanisme Fèlix Larrosa, que ha assegurat que d'aquesta manera "s'ordena aquest sector de la ciutat i s'encaixa amb el centre".

Altrament, s'ha autoritzat el conveni entre l'Ajuntament de Lleida i l'empresa promotora del projecte comercial, Eurofund Investment la Villa, SL, per al desdoblament del vial de Víctor Torres i la seva prolongació fins a Torre Salses, actuacions una part de les quals assumirà la promotora, que preveu implantar en aquesta zona 60.000 metres quadrats de mitjanes superfícies.

L'equip de govern socialista va decidir no portar aquests dos expedients al Ple del mes de desembre passat a l'espera de disposar, tal com demanava l'oposició -que va reprovar la gestió econòmica municipal-, dels estudis comercials que la Paeria ha presentat recentment.

El PSC acaba admetent el vincle del vial amb la zona comercial

Durant la discussió d'aquests punts, PSC i C's han defensat que es tractava d'un debat únicament de caire urbanístic, mentre la resta de grups –inclòs el PP- han deixat clar que no era així sinó que la modificació urbanística i el conveni amb l'empresa promotora de Torre Salses és un debat que afecta al model comercial de la ciutat i, en aquest sentit, han reiterat la necessitat de consensuar aquest model entre la Paeria i els agents socials i econòmics de Lleida.

De fet, Larrosa, ha acabat admetent que els diners que aquesta empresa posarà per pagar part de la construcció d'aquest vial estan relacionats amb una llicència de construcció. En aquest sentit, ha indicat que en cas que no s'adjudiqui, la Paeria té recursos per sufragar la totalitat de les obres.

CiU, ERC, la Crida-CUP i el Comú han tornat a criticar els estudis comercials sobre oferta i demanda encarregats per la Paeria en considerar-los "incomplerts".