Crema de vainilla gratinada amb maduixes

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Crema de vainilla amb maduixes
Crema de vainilla amb maduixes | Dolors Mateu
Dolors Mateu
30 de març del 2016
Actualitzat a les 18:25h
Les maduixes amb la crema fan una bona Parella, us animeu?
 
Ingredients per a 6 persones:
500 gr. de maduixes
sucre
 
Per a la crema de vainilla:
1 l. de llet
6 rovells d'ou
200 gr. de sucre
50 gr. de farina fina de blat de moro
1 beina de vainilla
 
Prepareu la crema: Porteu la llet a ebullició amb el sucre i  la beina de vainilla oberta. Retireu del foc i deixeu reposar uns 5 minuts. Retireu la beina.
 
En un pot poseu els rovells i la farina de blat de moro, ho bateu bé amb unes varetes i afegiu a poc a poc la llet infusionada i colada remenant bé.
Poseu al foc i porteu a ebullició sense parar de moure fins que espesseixi.
 
Deixeu temperar una mica, mentre renteu, assequeu, traieu els peduncles i talleu en làmines una mica gruixudes les maduixes.
 
Aboqueu la crema en una font o en recipients individuals i alterneu amb capes de maduixes.
Quan estigui freda i abans de servir, espolseu  la superfície amb una mica de sucre i cremeu amb el bufador o estri per a tal fi.

El bloc de la Dolors Mateu