Un tribunal popular jutjarà l'acusat de matar la seva exparella a la Mariola

La defensa ha demanat que un psicòleg i un psiquiatra avaluïn l'investigat perquè assegura que pateix esquizofrènia

ACN
15 de març del 2016
Actualitzat a les 18:53h
L'acusat durant la reconstrucció dels fets
L'acusat durant la reconstrucció dels fets | Laura Cortés
L'acusat de matar de dos trets la seva exparella al barri de la Mariola de Lleida ha tornat aquest dimarts al jutjat de violència contra la dona. Li han comunicat oficialment que el jutjarà per aquests fets un tribunal popular i que tant la fiscalia com l'acusació particular demanaran que sigui condemnat per un delicte d'assassinat amb traïdoria, maltractament habitual i tinença il·lícita d'armes.

La defensa demanarà que es consideri els fets un delicte d'homicidi i vol que un psicòleg i un psiquiatra avaluïn l'acusat perquè assegura que pateix esquizofrènia . El seu advocat té quinze dies per efectuar aquesta petició formalment. L'autor confés del crim, de 32 anys, va disparar la seva exparella, de 24, pels volts de dos quarts de quatre del 30 de març de 2015 al número 23 del carrer Júpiter del barri de la Mariola de Lleida, al pis on la parella, que tenia dos fills d'1 i 3 anys, havia tornat a conviure després d'estar un temps separats.

El noi també es va disparar a ell mateix. Els trets li van donar a l'espatlla i al costat. A la noia els dos trets van donar-li a l'esquena, a l'altura de l'espatlla i dels ronyons i van acabar amb la seva vida. El detingut segueix a la presó de manera provisional fins que sigui jutjat. Encara no hi ha data pel judici.

La fiscalia i l'acusació particular consideren que els fets són constitutius d'un assassinat i que va ser premeditat perquè va entrar al pis a buscar la pistola amb l'objectiu de matar la seva exparella. L'advocat de la defensa, en canvi, considera que no hi ha traïdoria en els fets i que per tant són constitutius d'un delicte d'homicidi. Els fets van commocionar el barri i van desencadenar un seguit d'amenaces entre les dues famílies, d'ètnia gitana. Finalment, la família del detingut va marxar del barri.