Creix un 2% el nombre d'expositors a la Fira de Sant Josep de Mollerussa

L'organització repartirà per primera vegada polseres identificatives per als menors d'edat per tal de facilitar la recerca en cas de pèrdua en el recinte firal

ACN
15 de març del 2016
Actualitzat a les 16:12h
La Fira s'ha presentat aquest dimarts
La Fira s'ha presentat aquest dimarts | Oriol Bosch
El nombre d'expositors que participaran a la 144a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa és de 285, un 2% més que l'edició anterior, segons s'ha fet saber durant la presentació del certamen, que obrirà portes de dijous fins al proper diumenge 20 de març. El director de la fira, Poldo Segarra, ha destacat que aquest increment es dóna justament l'any en què no hi ha presència dels concessionaris de tractors al certamen i ha remarcat que en el cas de les firmes de maquinària agrícola, l'increment d'expositors és de fins al 8%.

Per primera vegada es repartiran als punts d'informació del recinte firal, que arriba als 70.000 metres quadrats, polseres identificatives per als menors d'edat per així facilitar la recerca en cas de pèrdua. Cada any es perden de mitjana entre 4 i 5 nens que són trobats en un màxim de mitja hora.

La 144a edició de la Fira de Sant Josep, certamen dedicat a la maquinària agrícola i al camp català, comptarà amb un total de 285 expositors, un 2% més en relació a l'any passat. Així ho ha destacat el regidor i vicepresident de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, que ha concretat que d'aquests, 129 estaran ubicats al recinte exterior, 135 als pavellons firals i 21 al 36è Saló de l'Automòbil que es fa al recinte de les piscines municipals.

Dels 70.000 metres quadrats del recinte firal, uns 20.000 són útils per a l'exposició, i d'aquests, 10.425 corresponen al recinte exterior; 2.105 als pavellons; 5.584 a les piscines i 1.000 metres quadrats es destinen enguany, com a novetat a una part de la fira que es dedicarà a la jardineria.

Aquest nou espai ocuparà la zona que des de fa un parell d'edicions es destina als tractors, que fan presència a la fira una vegada cada dos anys, després de tancar un acord per no repetir assistència a Sant Josep i a Sant Miquel, a Lleida, el mateix any. En aquesta part dedicada a la jardineria s'hi faran concursos d'aquest ofici amb la participació de 8 equips d'arreu del país.

El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, ha volgut destacar que del creixement del 2% d'expositors sobresurt el fet que el sector de la maquinària agrícola creix fins a un 8% en presència al certamen firal. Ha volgut ressaltar aquesta xifra tenint en compte que ''enguany no hi ha sector del tractor'' i també ha assenyalat que des de l'organització han constatat un ''creixement'' dels expositors a l'hora de contractar espai per exposar els seus productes.

La fira comptarà amb més de 800 places d'aparcament repartides en 5 pàrquings que es situen als voltants del recinte firal, a més a més dels aparcaments municipals que ja té Mollerussa habitualment. De la mateixa manera que l'any passat, el recinte estarà cardioprotegit i els expositors disposaran de wifi i servei de seguretat conformat per 35 agents privats.

Polseres identificatives per a nens

Un fet comú en una fira tant gran com la de Mollerussa, per on arriben a passar en 4 dies de l'ordre de 150.000 a 200.000 persones, és que s'acabi perdent algun nen durant una estona. Segons Poldo Segarra, la mitjana són entre 4 i 5 menors perduts per fira, que s'acaben localitzant en un màxim de mitja hora després de donar les alertes pel servei de megafonia.

Això no obstant, després de mantenir una reunió de seguretat la setmana passada amb representants de Protecció Civil i els cossos de seguretat del Govern, es va proposar l'opció d'oferir des dels diferents punts d'informació que hi ha al recinte, 600 polseres per poder identificar els menors que van acompanyats dels seus pares.

Són unes polseres vermelles amb el logotip de Protecció Civil on els pares podran escriure el nom i el contacte de menor i és la primera vegada que es fa servir aquest sistema en una fira a Lleida.