El presumpte assassí de David Bernat pronunciava conferències enaltint Hitler

Artur Segarra va fer, com a mínim, dues xerrades a la Llibreria Europa de Barcelona, que va estar tancada per apologia del nazisme, "El partido verde de Hitler" i "¿Se comeria a su gato? El respeto hacia los animales"

Pere Fontanals
12 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:08h
Artur Segarra a la seva arribada a Bangkok després d'haver estat detingut a Cambodja
Artur Segarra a la seva arribada a Bangkok després d'haver estat detingut a Cambodja | EFE
Albert Segarra, l'excandidat de PxC a Manresa que s'enfronta a la pena de mort a Tailàndia com a pressumpte autor del segrest, l'extorsió, l'assassinat i l'esquarterament de l'empresari lleidatà David Bernat, té, a més a més de la seva simpatia cap al partit racista, una forta relació amb l'extrema-dreta de Catalunya.

Que es conegui, entre el 2007 i el 2009, Albert Segarra va pronunciar dues conferències a la Llibreria Europa de Barcelona, que va ser temporalment tancada per apologia del nazisme després que l'any 2010 el seu propietari, Pedro Varela, fos condemnat a 2 anys i 9 mesos de presó "per difusió d'idees genocides" i per un delicte comès amb ocasió "de l'exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques garantitzats a la Constitució". En el seu tancament el jutge va dictar el decomís de tots els llibres amb apologia del genocidi jueu, així com un bust de Hitler, una esvàstica de ferro, cascs militars, fotografies i cartells de temàtica nacionalsocialista.

Tal i com detalla el fotoperiodista Jordi Borràs en el seu perfil de Twitter, el 20 de gener de 2007, Albert Segarra hi pronunciava la conferència "¿Se comeria a su gato? El respeto hacia los animales", i posteriorment, en una data no concretada però abans del 2009, l'el·loqüent "El partido verde de Hitler", on, segons es desprèn de la sentència condemnatòria de Pedro Varela, Segarra destacava que el líder nazi era vegetarià "per amor als animals", va promulgar la primera llei de protecció dels animals, va impulsar la política antitabac i va iniciar mesures de promoció de productes ecològics.