Denuncien un nou cas d'abús sexual en un internat de la Vall d'Aran

Un home de 53 anys assegura que va rebre assetjament per part d'un germà de la Salle

Redacció
12 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:02h
Un home de 53 anys ha denunciat aquest divendres un nou cas d'abús sexual en un internat de la Vall d'Aran, actualment tancat. La víctima ha explicat la seva experiència al Món a Rac1 de Jordi Basté, on ha relatat que els abusos contra ell van començar quan tenia nou anys i que van durar dos anys i mig.

Segons ha dit, aquest assetjament es produïa en una de les habitacions comunes del centre, alhora que ha indicat que aquests fets ja han prescrit atenent els anys que han passat d'ençà dels abusos. "Em cridava per les nits perquè anés al seu llit, i la cosa va anar a més", ha assegurat. 

El presumpte agressor el va instar a seguir amb els tocaments anys després

El testimoni ha indicat també que anys després d'aquests fets va voler tornar a veure el seu presumpte agressor, "un germà de la Salle", que havia estat destinat a un centre de Barcelona. "Vaig anar a veure'l i em va fer pujar a la seva habitació" ha indicat l'home, que ha assegurat que el va instar a continuar amb els tocaments. "Continuem?" ha recordat que li va dir. "Li vaig dir de tot i vaig marxar de l'habitació" ha narrat.

El cas pot acabar als tribunals

L'home ha indicat que aquests fets li van provocar seqüeles durant els anys posteriors, per la qual cosa va haver de posar-se en mans d'un psicòleg durant quasi tres anys. A partir d'aquesta entrevista, l'home ha mostrat la voluntat de denunciar el seu assetjador, una idea que ha rebut el suport de Basté, que s'ha posat al costat de la víctima per portar el cas als tribunals.