El síndic denuncia un presumpte cas d'abús sexual en una escola de Lleida

Afectaria cinc nens, que van ser assetjats per un altre menor | Rafael Ribó indica que les famílies van alertar al Departament d'Ensenyament

Redacció
12 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:06h
El síndic, Rafael Ribó
El síndic, Rafael Ribó | Jordi Borràs
El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha denunciat un presumpte cas d'abusos sexuals en un centre de Lleida en el qual estarien afectats cinc alumnes, que haurien rebut assetjament per part d'un menor que tindria menys de 14 anys.

En la seva resolució, Ribó assegura que la sindicatura va demanar informació als serveis territorials del Departament d'Ensenyament en dues ocasions, el 14 d'abril i el 2 de juny, i que la va rebre el 28 de juliol. Amb tot, el delegat d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, expica que no estava al corrent d'aquesta situació, i que ja ha demanat informació al respecte.

Les famílies dels nens afectats van alertar d'aquest cas

Ribó ha denunciat també que aquest cas no ha estat posat en coneixement de la direcció general d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència, per la qual cosa no s'han adoptat les mesures indicades. Tot i això, el síndic sí que apunta que les famílies dels cinc alumnes afectats sí van denunciar els fets a inspecció educativa. Dos dels nens afectats van marxar del centre així com també el presumpte agressor.

Consulta la resolució del síndic en aquest cas