Condemnat a quatre anys i mig de presó per violar un discapacitat a Balaguer

Els fets van passar l'octubre del 2013 a la capital de la Noguera

L'acusat, durant el judici
L'acusat, durant el judici | Laura Cortés
Redacció
11 de febrer del 2016
Actualitzat a les 18:45h
L'Audiència de Lleida ha condemnat un veí de Balaguer de 37 anys a 4 anys i 6 mesos de presó per violar un discapacitat de la mateixa localitat el 3 d'octubre de 2013. A més a més, se li imposa una mesura de llibertat vigilada durant cinc anys una vegada hagi complert la condemna i la prohibició d'aproximar-se a menys de 100 metres de la víctima durant cinc anys i sis mesos. El condemnat haurà de pagar-li una indemnització de 5.000 euros i fer-se càrrec de les costes del procediment.

La sentència considera provat que l'home va convèncer a la víctima perquè l'acompanyés a casa seva amb l'excusa que li donaria un refresc i allà es va aprofitar del seu retard mental per ''satisfer els seus desitjos sexuals''. Fiscalia demanava 9 anys de presó per un delicte d'abús sexual i durant el judici la víctima va relatar que no era la primera vegada que l'acusat abusava d'ell.

El denunciant té una discapacitat del 65%

El denunciant, també veí de Balaguer de 35 anys, té una discapacitat reconeguda del 65% i, segons els psicòlegs, té una edat mental d'uns 10 anys que el fa vulnerable a qualsevol engany o abús de terceres persones. "És fàcil de convèncer i de condicionar i accepta fer coses que no vol per sentir-se acceptat", han conclòs.

A causa d'aquesta discapacitat, segons els psicòlegs, és incapaç d'inventar-se una història i per tant donen credibilitat al seu discurs. La víctima ha declarat al judici que no era la primera vegada que l'acusat abusava d'ell i que finalment va denunciar els fets perquè aquell dia li va fer mal. La fiscalia demana 9 anys de presó per un delicte d'abús sexual amb accés carnal agreujat.