Final gegant a Solsona per a un gran Carnaval

El ball dels gegants bojos dedicat a Manelet Casserras ha culminat la festa

El gegant del Comte de l'Assaltu durant la baixada
El gegant del Comte de l'Assaltu durant la baixada | Mar Martí
Ramon Estany
11 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:51h
 
 

El Carnaval de Solsona ha encés la traca final aquest dimecres al punt de la mitjanit, en una Plaça Major plena a vessar. Acabat el darrer bufi, ha tingut lloc un emotiu acte d'homenatge al Manelet Casserras, que s'ha iniciat amb un darrer ball dels gegants bojos dedicat al mestre geganter.

Acabat el ball, els membres de la colla gegantera han retirat els braçalets negres que duien els gegants en senyal de dol per la pèrdua el passat mes d'abril del Manelet. 
Tot seguit, s'ha passat un audiovisual, que ha glossat els valors i la vida del Manelet Casserras, amb un record també pel seu pare, i mirant al futur, cap a les seves filles, que continuen portant el taller de gegants.

Ha estat un moment carregat d'intensa emoció que ha esclatat en apaludiments i visques al "Manelet". I després de la foto de grup de tota la Plaça Major, la Junta i el Carnestoltes han encés una espectacular traca que ha inundat de fum bona part del nucli antic, donant per acabada un altra edició històrica del Carnaval de Solsona.