Salsa romesco per a calçots

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Salsa per a calçots
Salsa per a calçots | Dolors Mateu
Dolors Mateu
10 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:51h
Estem en temporada de calçots, i que bons amb aquesta magnífica salsa que els acompanya.
 
Ingredients per a unes 8 persones:
200 gr. d'ametlles torrades
500 gr. de tomàquets
2-3 nyores
½ cabeça d'alls
60 cc. de conyac
sal, vinagre
oli d'oliva verge extra
 
Poseu en remull les nyores, quan estiguin toves separeu  la "carn" de la pell rascant amb una cullera. Reserveu.
 
Rostiu o escaliveu els tomàquets i també els alls fins que estiguin tous al tacte, sense desfer-se. Peleu i reserveu.
 
En un got alt poseu les ametlles, tomàquets pelats i sense llavors, la carn de les nyores, els alls pelats, el conyac, una mica de sal, un got d'oli i ho tritureu tot bé.
 
Es pot afegir més oli fins aconseguir la densitat desitjada de la salsa.
Fer-ho la vigília i deixeu-ho reposar.
 
Tasteu novament i ajusteu al vostre gust.
 
NOTA: Hi ha qui posa avellanes i/o pa torrat.
** Els tomàquets i els alls que s'ha d'escalivar millor si es fan a la brasa, són molt més saborosos.
** En cas de no poder fer-ho utilitzar el forn a 180º, trigaran uns 20- 30 minuts depenent de la mida.
** També es pot fer en el microones i amb uns 5 minuts més o menys els tindrem a punt.
Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.