El sector teatral de Lleida se solidaritza amb els titellaires empresonats a Madrid

Consideren la mesura "excessiva" i "sense precedents" i entenen que podria haver un "error" de programació però "en cap cas un delicte"

Imatge de la concentració davant la subdelegació del govern espanyol
Imatge de la concentració davant la subdelegació del govern espanyol | Laura Cortés
ACN
09 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:50h
Una setantena de persones s'han concentrat aquest dimarts al migdia davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida per demanar la llibertat dels dos titellaires empresonats a Madrid acusats d'un presumpte delicte d'enaltiment del terrorisme.

La concentració estava organitzada per les companyies lleidatanes Zum Zum Teatre, Centre de Titelles, Campi Qui Pugui Produccions, Jam, Festuc Teatre, Cia La Baldufa, Xip Xap, Íntims Produccions, Tombs Creatius, Sac Produccions, Encara Farem Salat, El Sidral, Fadunito, Unima.cat, així com l'Associació de Teatre Tots Públics (TTP) i actors, actrius i gestors del teatre lleidatà. El seu portaveu, Pere Pàmpols, de Festuc Teatre, considera la mesura "excessiva" i "sense precedents". "Entenem que com a molt hi ha un error de programació però en cap cas un delicte", ha dit.
 
"Demanem que dos companys surtin de la presó per fer la seva feina", ha dit entre crits de "llibertat d'expressió", Pere Pàmpols. El portaveu de la concentració ha assegurat que la família dels dos titellaires empresonats els han explicat que abans de la representació, els artistes van avisar al públic que era un espectacle per adults perquè hi havia moltes famílies.

"Algunes van marxar però representar al carrer el que té és que hi ha gent que arriba a mitja representació o passa per allà i potser no van sentit l'advertència", explica. En tot cas, recorda que l'espectacle es tracta d'una ficció i que en cap cas es tracta d'un fet delictiu.

Els dos titellaires empresonats formen part de la companyia Títeres desde abajo i representaven l'espectacle 'La Bruja y Don Cristóbal' a Madrid, dins els actes del Carnestoltes del barri de Tetuan. El sector teatral lleidatà i molts ciutadans s'ha concentrat aquest dimarts per solidaritzar-se amb la companyia encausada.