El detingut pel crim de Tailàndia era el líder d'una xarxa que va estafar un centenar d'avis a Catalunya

Artur Segarra estava en el punt de mira dels Mossos d'Esquadra, que no van aconseguir detenir-lo | El sospitós de la mort de David Bernat tenia també una ordre d'ingrés a la presó per deutes amb l'Ajuntament de Barcelona

Redacció
09 de febrer del 2016
Actualitzat a la 1:59h
El detingut, ha estat traslladat a Bangkok
El detingut, ha estat traslladat a Bangkok | EFE
Artur Segarra, el principal sospitós que ha estat detingut per l'assassinat a Bangkok l'empresari de l'Albi David Bernat, era un vell conegut dels Mossos d'Esquadra, que li seguien la pista des de feia més d'un any. Fonts policials asseguren que Segarra, que va ser candidat de PxC a Manresa, era un dels líders d'un grup que va estafar a Catalunya a un centenar d'avis, amb contractes abusius de compravenda de les seves cases a canvi d'una renda vitalícia que era fictícia. 

Els agents de la policia catalana van estar a punt de detenir Segarra fa mesos, però l'operatiu es va iniciar tard, i quan es va donar l'ordre de detenció, l'home ja havia fugit a Tailàndia. Segons apunta el País, que ha tingut accés als escrits policials, Segarra feia creure a les seves víctimes, juntament amb altres dues persones, que signaven hipoteques inverses a canvi d'una rendes vitalícies, però en realitat eren contractes de compravenda, amb clàusules abusives.

A més, els compradors eren testaferros, segons el jutge del cas, anomenat Cocoon, que demanaven crèdits sobre aquests habitatges i desapareixien, condemnant a la gent gran a ser desnonats. Segarra està acusat de pertinença a organització criminal, d'estafa, de falsificació documental i de blanqueig.

El detingut, apunta el rotatiu, tenia també una ordre pendent d'ingrés a la presó, dictada pel jutjat penal 14 de Barcelona, per uns deutes amb l'Ajuntament de Barcelona.