Setmana amb previsió de noves nevades al Pallars

S'esperen uns gruixos de neu d'entre 10-25 centímetres per aquest dimarts | Les últimes precipitacions deixen fins a 20 centímetres de neu nova al nord del Pallars Sobirà

Jordi Ubach
08 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:30h
Neu caiguda aquest cap de setmana a Àreu
Neu caiguda aquest cap de setmana a Àreu | Mercè Adrian

Després de la nevada anunciada per aquest cap de setmana, que ha deixat gruixos de fins a 20 centímetres a la cara nord del Pallars Sobirà, sembla que la setmana que avui comença també pot estar marcada per les precipitacions en forma de neu. Tot i que la situació és complicada de pronosticar, sembla que podria nevar dimarts, dimecres, dijous, dissabte i diumenge, i fins i tot amb una entrada de fred a finals de setmana.

Segons la previsió de MeteoPirineus Catalans, la nevada podria començar la propera matinada, un pronòstic que s'haurà d'anar seguint però que a hores d'ara marca per demà dimarts uns gruixos de neu d'uns 10-25 centímetres a bona part de les comarques de la Ribagorça, Pallars, Alt Urgell i Solsonès, i entre 5 i 15 a la resta del Pirineu.
 

Mapa de neu prevista pels pròxims 5 dies al Pirineu. Foto: MeteoPirineus Catalans


Per dimecres les nevades es restringirien a l'Aran, nord del Pallars i Andorra, però dijous i especialment el cap de setmana en podrien arribar de noves. Ho anirem seguint amb detall.

20 centímetres de neu nova al Pallars

Les precipitacions caigudes aquest passat cap de setmana al Pirineu han deixat gruixos destacats a les estacions d'esquí pallareses, que afronten amb optimisme el tram final de la temporada. A Espot van caure 20 centímetres i a Port Ainé 15 durant el dissabte i el diumenge al matí, a l'espera del que pugui succeir aquesta setmana, si es compleixen les previsions. Aquestes nevades han estat molt ben rebudes pel sector.