Àngel Ros creu que Pedro Sánchez pot canviar el marc de relacions entre Catalunya i Espanya

El president del PSC i alcalde de Lleida es mostra convençut que el secretari general del PSOE se'n pot sortit i ser el nou president espanyol

À.Ll / ACN
04 de febrer del 2016
Actualitzat a les 19:57h
Àngel Ros i Pedro Sánchez l'any passat a Lleida
Àngel Ros i Pedro Sánchez l'any passat a Lleida | ACN
El president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat aquest dijous que Pedro Sánchez és l'únic que pot evitar noves eleccions i, a més, representa la millor opció per als catalans perquè és el candidat que pot trobar un nou marc de relacions entre Catalunya i la resta de l'estat. Ros s'ha mostrat convençut que el secretari general del PSOE se'n pot sortit i ser el nou president espanyol.
 
Ros ha destacat de Sánchez el seu tarannà de diàleg i la seva voluntat d'arribar a un acord "distingint la discrepància que tenim al nostre partit especialment en el tema identitari o nacional". Segons el president del PSC, la clau per desencallar la situació actual és la "capacitat de sumar voluntats" que té el secretari general del PSOE "a través d'un procés de diàleg i de pacte".

Preguntat sobre si personalment preferia algun pacte en concret, Ros no s'ha posicionat i només ha recordat que l'executiva de la Federació del PSC de les comarques de Lleida -que ell encapçala- va aprovar divendres per unanimitat donar ple suport al procés negociador de Sánchez i "fer-li confiança perquè, a través del diàleg, pugui aconseguir un consens que tingui dos vessants: un vessant social i econòmic clar, que és el que necessiten el conjunt dels ciutadans; i un vessant institucional, que sigui capaç de trobar un nou marc de relació entre Catalunya i la resta d'Espanya".

Ros s'ha mostrat convençut que el secretari general del PSOE "ho pot aconseguir" i ha insistit que si Sánchez acaba sent president "seria bo pels ciutadans i per Catalunya".