La Paeria multarà el primer banc per tenir quatre pisos buits durant més de dos anys

Malgrat tot, es manté la negociació amb les entitats financeres per aconseguir ampliar la borsa municipal amb 200 habitatges més

ACN
04 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:48h
La Paeria ha anunciat aquest dijous al migdia que començarà el procediment per multar el primer banc després d'haver constatat que ha mantingut buits durant més de dos anys quatre pisos susceptibles de ser destinats a habitatge social. En concret, dels cinc pisos inspeccionats, quatre reuneixen els requisits perquè l'Ajuntament els apliqui la taxa de 822,26 euros que es va aprovar per aquests casos.

D'aquí a deu dies començarà una segona ronda d'inspeccions a habitatges de tres entitats bancàries més. Malgrat tot, des de la Paeria es manté la negociació amb les entitats financeres per aconseguir ampliar la borsa municipal amb 200 habitatges més aquest 2016.

Segons fonts municipals, el resultat de les primeres inspeccions va arribar tot just aquest dimecres al vespre a la Paeria. Justament el mateix dia que va transcendir que la Generalitat ha sancionat una entitat bancària, l'antiga Caixa Terrassa (ara BBVA), per haver tingut 38 pisos de protecció oficial buits durant més d'un any a Lleida ciutat.

Les inspeccions han començat després que l'Ajuntament va requerir als bancs informació sobre els habitatges de la seva propietat que estan desocupats.