El Comú denuncia que la Paeria ha inflat les dades sobre despesa social

La formació nega que el consistori fos el primer en aquest tipus d'inversió durant el 2014, i assegura que per fer aquests càlculs es van computar la seguretat social de tots els treballadors municipals

Redacció
04 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:19h
Els dos regidors del Comú de Lleida
Els dos regidors del Comú de Lleida | Comú de Lleida
El Comú de Lleida ha denunciat que la Paeria ha inflat les dades sobre despesa social per habitant que ha fet públiques aquest dimecres i on s'hi explica que el consistori lleidatà va liderar durant el 2014 el rànquing de Catalunya en inversió social.

La formació assegura que els números presentats per l'Ajuntament de Lleida no són correctes atenent que computa com a despesa social la seguretat social de tots els seus treballadors: més d'11,62 milions, una xifra que no és la que s'hauria de presentar perquè  "tan sols s'haurien de computar 1,17 milions corresponents a la seguretat social dels treballadors que treballen efectivament en l'àmbit social".

Segons el partit, d'acord amb els càlculs correctes, el resultat donaria una despesa social de 15,3 milions durant el 2014, 110,6 euros per habitant i no 195,1 euros que exposa la Paeria. En aquest sentit, des del Comú de Lleida s'assegura que les xifres s'han augmentat un 43%. En aquesta línia, la formació indica que les "noves" xifres deixaria Lleida en el 13è lloc del rànquing i no pas en el primer.

En relació a que les dades presentades per l'Ajuntament de Lleida són del Ministeri d'Administracions Públiques, des del Comú s'assegura que l'equip de govern sabia que aquestes eren unes xifres inflades amb més de 10 milions de seguretat social.
 

La taula comparativa de despesa social Foto: Comú de Lleida