Investigat un auxiliar d'infermeria de l'Arnau per deixar en coma un pacient

L'home no tenia permís per tractar amb el malalt, a qui va administrar una injecció | El centre mèdic l'ha suspès de feina i sou

Hospital Arnau de Vilanova
Hospital Arnau de Vilanova | ACN
Redacció
20 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:50h
Un auxiliar d'infermeria de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida està essent investigat per haver injectat un líquid desconegut a un pacient que va ingressar per problemes digestius. Segons apunta La Mañana, el passat 4 de gener, l'home es va quedar sol ja que la dona va sortir a buscar la seva filla. Al tornar, les dues dones van veure com un home amb bata blanca estava subministrant-li per via intravenosa un calmant, segons paraules del mateix auxiliar.

Al cap de pocs minuts, l'home va començar a treure escuma per la boca i va entrar en coma. Va ser en aquest moment que la família va alertar els serveis mèdics del centre, que van assegurar que ningú havia receptat aquell sedant. Davant la situació i en el mateix lloc dels fets, es va organitzar una roda de reconeixement per tal que la família del malalt reconegués l'home, un extrem que no es va produir. No obstant, sí que es va reconèixer l'auxiliar a través de les càmeres de videovigilància.

L'hospital ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra

L'home, que no treballa a Urgències, va admetre els fets, si bé amb certs dubtes, ja que en una primera versió va afirmar que al pacient li va subministrar sèrum, però posteriorment va indicar que li havia posat un calmant. El mateix dia, afirma el rotatiu, l'hospital va suspendre de feina i sou el treballador, i va presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra, que han obert una investigació per determinar els perquès de la conducta de l'auxiliar.

Al pacient se li va administrar un tractament de shock, i es va anar recuperant en els següents dies fins que va ser donat d'alta.