Torró de xocolata amb ametlles al whisky

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

990_1449789844Torr_de_xocolata_amb_ametlles_al_whisky1
990_1449789844Torr_de_xocolata_amb_ametlles_al_whisky1
Dolorss Mateu
11 de desembre del 2015
Actualitzat el 21 de desembre del 2016 a les 12:48h
Us agrada el torró de xocolata?
Us sorprendrà com n'és de fàcil fer-ho a casa
 
Ingredients per a 6-8 persones:

150 gr. de xocolata fondant
150 gr. de xocolata amb llet
20 gr. de mantega de cacau
100 gr. d'ametlla marcona crua
25 cc. de whisky
Encenalls de xocolata per adornar
 
Poseu esteses les ametlles en una safata, torrar-les al forn preescalfat fins que adquireixin un lleuger color palla, amb 5 minuts a 180º serà gairebé suficient, remoure-les de tant en tant, apagueu  el forn i deixar-5 minuts més.
 
Trossegeu  les xocolates, es poden fondre al bany maria o bé al microones, en ambdós casos foc o potència suau i remoure per obtenir una massa fina i sense gens de grumolls.
Afegiu la mantega de cacau, cal dissoldre-la i integrar-la bé.
Abocar el licor i remenar fins que quedi una massa ben llisa.
 
Folreu un motlle de torró amb paper de forn, ompliu la meitat d'aquest motlle amb la barreja de xocolata, repartiu les ametlles i acabeu d'omplir amb la xocolata.
Si es desitja es poden posar encenalls de xocolata a sobre.
Refrigerar un parell d'hores o fins que quedi dur.
 
NOTA Si no teniu mantega de cacau es pot substituir per mantega.
** Es pot posar entre 25cc i 50cc. de licor, més seria massa gust.
** Evidentment els nens es deuen abstenir ja que el licor no s'ha evaporat al no tenir cocció.
** Si es fon la xocolata al microones s'ha d'emprar un recipient que no sigui de metall, i amb compte que no se us cremi, ho fa de seguida, així que a intervals de mig minut ho aneu remenant.
 

El bloc de la Dolorss